Robert Enke izvršio samoubistvo?

Radiosarajevo.ba
Robert Enke izvršio samoubistvo?

Robert Enke, 32-godišnji golman Hannovera i njemačke nogometne reprezentacije, preminuo je u utorak, objavio je predsjednik Hannovera Martin Kind.

"Policija me nazvala i obavijestila da je Rober Enke preminuo. Vijest o njegovoj smrti primio sam oko 19.35 sati", izjavio je za Bild predsjednik Hannovera Martin Kind.

Iako još nema službene potvrde, Morgenpost Online sugerira da je Enke izvršio samoubojstvo, te da se bacio pod voz u malom gradiću Neustadtu u 18.25 sati, kako je spomenutoj web stranici prenijeo glasnogovornik policije u Hannoveru.

Robert Enke i njegova supruga Teresa izgubili su prije dvije godine kćerku Laru koja je preminula kao dvogodišnjakinja zbog srčanih problema prilikom rođenja. Par je nedavno posvojio djevojčicu, ali navodi iz njemačkih medija sugeriraju da se Enke nikada nije oporavio od gubitka kćeri, te da je bio nestabilna i depresivna osoba nakon porodične tragedije.

"Očekujete mnoge stvari u životu, ali ne i ovako nešto. Ne znam kako i zašto se ovo dogodilo, ali vjerujem da Enkeova smrt nema nikakve veze s nogometom", izjavio je Martin Kind za dpa.

Enke je karijeru počeo u Carl Zeiss Jeni, a prvi profesionalni nastup upisao je u drugoj ligi 11.novembra 1995. godine, baš protiv svog zadnjeg kluba Hannovera. Bio je član Borussije iz Mönchengladbacha, Benfice, Barcelone, Fenerbahçea i Tenerifa, a od jula 2004. godine branio je za Hannover.

Bio je član njemačke U-21 reprezentacije, dok je za seniorsku reprezentaciju debitirao 28. marta 2007. godine u prijateljskoj utakmici protiv Danske. Prikupio je osam nastupa za njemačku A vrstu.

Ove godine figurirao je kao prvi golman reprezentacije, a zbog rijetke bakterijske infekcije propustio je posljednje utakmice ''elfa'' u kvalifikacijama za SP: protiv Azerbajdžana u Hannoveru, protiv Rusije u Moskvi i Finske u Hamburgu.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije