Rivali Zmajeva za EURO 2024: Slovačka gostuje Islandu

0
Radiosarajevo.ba
Rivali Zmajeva za EURO 2024: Slovačka gostuje Islandu
Foto: Twitter / Slovačka - BiH

Osim fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja gostuje Portugalu, danas, 17. maja, igraju i druge selekcije iz naše grupe. 

U grupi J kvalifikacija za EURO 2024. u Njemačkoj, osim BiH i Portugala, igraju Slovačka, Island, Luksemburg i Linhenštajn. 

Od 15:00 sati igraju autsajderi grupe, Luksemburg - Linhenštajn. Ova utakmica nema prevelik značaj za obje ekipe, koje iz prva dva meča ukupno imaju jedan bod (Luksemburg, protiv Slovačke). 

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

Puno važnija utakmica za naše Zmajeve se igra u istom terminu kao meč u Lisabonu. Slovačka gostuje neugodnom Islandu, te će se morati dobro 'pomučiti' da dođe do sva tri boda. 

Islanđani bi našoj selekciji uradili veliku uslugu kada bi 'otkinuli bod(ove)' Slovacima. To ne znači, naravno, da je posao za Zmajeve gotov. Naprotiv, on tek počinje, ali bi taj početak bio puno slađi ako bi Slovaci izgubili bodove na neugodnom terenu stadiona Laugardalsvöllur u Reykjaviku, gdje i naša reprezentacija gostuje u septembru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije