Reprezentativci o Portugalu

Radiosarajevo.ba
Reprezentativci o Portugalu

Nogometaši Bosne i Hercegovine su u ponedjeljak saznali ime protivnika u baražu za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi. Naš nacionalni tim u Afriku mora preko Lisabona. Zajednički stav svih igrača je da je Portugal jak protivnik, te da je najbitnije dobro odigrati prvi susret.

Vezano: Džeko: Portugalci jednim potezom odlučuju utakmicu

Ibričić: Bilino polje naš veliki adut

"U baražu je moralo biti teško. Portugalci su dobra ekipa, ali u dvije utakmice niko protiv nas nema veće izglede od pola-pola. Vjerujem da će odlučivati nijanse. Samo da ostvarimo dobar rezultat u Portugalu i cijela zemlja će proključati uoči revanša. Bilino polje je naš veliki adut, hvala bogu da drugu utakmicu igramo pred našim navijačima. Ako budemo igrali kao do sada, imamo velike šanse za prolaz", rekao je Ibričić za Nezavisne i dodao: "Portugalci i bez Ronalda imaju izuzetno jak sastav. Gledao sam ih u meču sa Mađarskom i moram priznati da me nisu oduševili. Pokušavaju igrati kao Barcelona, s puno kratkih dodavanja, ali puno i griješe", dodao je Ibričić.

Jahić: jedva čekam da zaigram protiv Ronalda

"Portugal ima vrhunske igrače, ali se u kvalifikacijama kao ekipa nije baš pokazao dobro. Imaju slabosti. Prva utakmica u Portugalu će biti odlučujuća, ako izborimo bar neriješeno, šanse su nam velike jer imamo tim koji može pobijediti svakoga", izjavio je Sanel Jahić za Dnevni avaz.

"Što se tiče Ronalda, jedva čekam da zaigram protiv njega. Garantujem da mu 180 minuta neću dati da diše", dodao je Jahić.

Mi­si­mo­vić: Fa­vo­ri­ti su, to je ja­sno

"Bi­će te­ško, Por­tu­gal je po mom miš­lje­nju je­dna od naj­ja­čih svjet­skih se­le­kci­ja ta­ko da mi­slim da i ni­smo bi­li mi­lje­ni­ci sre­će. Do­vo­ljno je po­gle­da­ti klu­bo­ve u ko­ji­ma igra­ju por­tu­gal­ski re­pre­zen­ta­tiv­ci i sve je ja­sno. Ali, ne tre­ba­mo se pre­da­va­ti jer i mi smo po­ka­za­li da zna­mo igra­ti. Mi­slim da je na­ša pre­dnost to što prvi su­sret igra­mo u Por­tu­ga­lu i ja­ko je bi­tno da ta­mo os­tva­ri­mo po­zi­ti­van re­zul­tat, a on­da je pred na­šim na­vi­ja­či­ma sve mo­gu­će", rekao je kreator igre na­šeg ti­ma Zvjez­dan Mi­si­mo­vić za San.

Be­go­vić: Prva je vrlo bi­tna

"Mi­slim da ima­mo šan­su pro­tiv svih se­le­kci­ja, pa ta­ko i pro­tiv Por­tu­ga­la. Ne vi­dim ni­je­dan ra­zlog za­što ih ne bi­smo pro­šli. Mo­ra­mo odi­gra­ti pa­me­tno prvu uta­kmi­cu i on­da pred na­šim na­vi­ja­či­ma izbo­ri­ti re­zul­tat ko­ji će nas odves­ti na Svjet­sko prven­stvo", izja­vio je za San gol­man Asmir Be­go­vić na­kon žri­je­ba.

Vla­da­vić: Ko bi u Mos­kvu na onaj mi­nus!

"Haj­de sa­mo nek' smo Ru­se za­obi­šli, ko bi po onom mi­nu­su u Mos­kvu išao" bi­la je prva rea­kci­ja Admi­ra Vla­da­vi­ća, čla­na aus­trij­skog Sal­zbur­ga.

"Čujem pri­če kao, sa­mo da Ro­nal­dno ne zai­gra. Na­pro­tiv, gle­dao sam ne­ko­li­ko pu­ta Por­tu­gal, i ka­da god je Ro­nal­do igrao, oni su se mu­či­li. Ma daj­te nam Ro­nal­da, pa kad pro­đe­mo da ne bu­de, eto, mi bi­li osla­blje­ni", na­smi­jao se Vla­da­vić.

Vezano:
Ćiro: Portugal je favorit, ali možemo pobjediti
Portugalci se nadali Sloveniji
BiH u baražu protiv Portugala (VIDEO)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije