Asmir Begović reprezentaciju BiH uporedio sa cirkusom

2
Radiosarajevo.ba
Asmir Begović reprezentaciju BiH uporedio sa cirkusom
Foto: AA / Asmir Begović

Asmir Begović, dugogodišnji golman fudbalske A reprezentacije BiH, u posljednje vrijeme pruža dobre partije u dresu Bournemoutha.

U razgovoru za portal Reprezentacija.ba govorio je ambicijama - ličnim i klupskim, ali i našem državnom timu.

"Pratim iz medija sve što se dešava. Došao je, eto, novi selektor i vidjet ćemo gdje će nas na kraju dovesti. Procedura oko samog izbora i sve što je bilo moglo se sigurno riješiti i na jedan korektniji način, ali nije to u našoj državi ništa novo. Vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu", rekao je Begović.

Bio je jedan od onih koji su javno pružili podršku Sergeju Barbarezu, koji je također bio među kandidatima za izbor selektora.

"Ma, dobro, Sergej je legenda bosanskohercegovačkog fudbala i neko koga mnogo cijenim i kao igrača i kao čovjeka. Ja to gledam na taj način. U kontaktu sam sa njim i sa mnogim drugim našim legendama."

Asmir Begović - undefined

Foto: AA: Asmir Begović

Hoće li Begović biti na dispoziciji Ivaylu Petevu?

"Petev zna gdje sam, moj telefon je upaljen i otvoren sam za razgovor. Pitanje je samo šta se želi. Ako se želi uspjeh, da budemo ponovo na nivou na kojem smo nekad bili i da se radi sa najboljim igračima, onda sam tu. Ako će biti šikaniranje kao u zadnje dvije-tri godine, dovođenje nekih igrača kako bi se prodali i uzele pare ispod stola, onda to meni nije potrebno u ovom dijelu karijere", naglasio je Begović.

Kada je napustio kamp reprezentacije u oktobru prošle godine provlačile su se mnoge priče. Sada je otkrio šta je stvarni razlog.

"Vidio sam da je reprezentacija bila tad daleko od nivoa na kojem treba biti. Izgledalo mi je poput cirkusa, bez ikakvog fudbalskog sistema, ali ne bih da pretjerano ulazim u sve to. To su stvari oko kojih se trebaju pozabaviti drugi ljudi. Sve se to na kraju odrazilo i na rezultate", zaključio je Begović u razgovoru za portal Reprezentacija.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije