Reprezentacija BiH stigla u Pariz

Radiosarajevo.ba
Reprezentacija BiH stigla u Pariz


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je u Pariz, gdje će u utorak od  21,00 sati na Stade de Franceu igrati posljednji kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Izabranici selektora Safeta Sušića s optimizmom očekuju meč koji bi im mogao donijeti plasman na evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, što bi bilo prvo učešće BiH na završnici jednog velikog međunarodog takmičenja.

Nogometašima BiH potrebna je pobjeda nad liderom grupe da bi preuzeli prvo mjesto i izborili direktan plasman. Pobjedom nad Luksemburgom, BiH je u petak osigurala nastup u baražu te potpuno rasterećeno dolazi na megdan Francuzima.

"U Pariz putujemo rasterećeni jer smo već ostvarili cilj. Treba biti realan i reći da su Francuzi favoriti, oni su nogometna velesila. No, u nogometu su čuda moguća. Mi idemo u Pariz da pokušamo pobijediti i ostvariti direktan plasman. Ako to ne učinimo, ostaje nam druga šansa u baražu", kazao je Sušić uoči odlaska u glavni grad Francuske.

Nogometaši BiH će danas u 18 sati imati posljednji trening uoči meča na stadionu "Yves du Manoir", a susret je na rasporedu u utorak u 21 sat na "Stade de Franceu".

Nakon devet kola u D-grupi kvalifikacija Francuska je prva s 20 bodova, dok BiH ima bod manje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije