Remi u Parizu. U baraž idemo bez straha

Radiosarajevo.ba
Remi u Parizu. U baraž idemo bez straha

Bosna i Hercegovina nije uspjela u Parizu pobijediti Francusku i tako napraviti senzaciju, direktnim plasmanom na Euro 2012, u Poljskoj i Ukrajini.
 
Iako su "Zmajevi" i više nego dominirali u prvom poluvremenu, u drugom je igra malo pala, što su iskusni Francuzi znali iskoristiti.
 
Edin Džeko je donio prednost Bosni i Hercegovini prelijepim golom u 40. minuti igre. Prvo poluvrijeme zaista je u potpunosti pripalo našoj ekipi, o čemu najbolje svjedoči činjenica da Francuzi nisu imali izgledne prilike, niti jednog kornera.

 
U drugom poluvremenu na gol je stao Asmir Begović, umjesto Kenana Hasagića.
 
Ili su igrači BiH bili već umorni od intenzivne igre, ili su prerano zatvorili igru, ili su naprosto Francuzi krenuli na sve ili ništa, drugo poluvrijeme je, kako god, pripalo "Pijetlovima".


 
Ipak, zahvaljujući odličnoj igri odbrane i nekoliko odličnih odbrana Asmira Begovića, Francuzi nisu mogli dati gol. Dali su ga tek u 78. minuti: Samir Nasri pogodio je iz penala, nakon što ga je nes(p)retno faulirao Emir Spahić.

 
Igrači Bosne i Hercegovine su odigrali jednu od najboljih utakmica u povijesti. Preciznost pasova, sigurnost odbrane, uigranost, brzina, odgovornost... sve su to osobine koje prethodnih godina nisu baš uvijek krasile naše timove.
 
Ova ekipa u baražu se nema čega i koga plašiti. Nama Francuzi u Parizu nisu dali gol iz igre, mi njima jesmo!

BOSNA I HERCEGOVINA: Hasagić (45: Begović), Mujdža (61: Maletić), Pandža, Spahić, Papac, Rahimić, Medunjanin (71: Zahirović), Pjanić, Lulić, Misimović, Džeko.
Klupa: Begović, Mravac, Zahirović, Ibričić, Maletić, Ibišević, Muslimović.

FRANCUSKA: Lloris, Evra, Rami, Cabaye (61: Gameiro), Nasri, Reveillere, Menez, Malouda (61: Martin), M'Vila, Remy (82: A. Diarra), Abidal.
Klupa: Cisse, Debuchy, A. Diarra, Gameiro, Kaboul, Mandanda, Martin


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije