Remi Salzburga i Dinama

Radiosarajevo.ba
Remi Salzburga i Dinama

Nogometaši Dinama remizirali su (1-1) u Salzburgu s Red Bullom u prvom dvoboju trećeg pretkola Lige prvaka pred 15.800 gledatelja.

U obostrano otvorenoj utakmici, s pregršt prilika za obje ekipe Mario Mandžukić je u 63. minuti iskoristio grešku Schiemera, koji je prsima neoprezno išao vraćati loptu svom vrataru Gustafssonu, te lobom lijepo poslao loptu u mrežu izjednačivši na 1:1.

Treba napomenuti da je i naš Admir Vladavić počeo utakmicu, a zamijenjen je pet minuta prije kraja. Umjesto Mostarca u igru je ušao Saša Ilić.

U tragičara se, međutim, Dinamov junak prometnuo u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, kada je u zasad još nerazjašnjenim okolnostima zaradio drugi žuti, isključujući karton, zbog kojega neće moći igrati u maksimirskom uzvratu za sedam dana.

Dok je bio izvan igre i raspravljao se s linijskim sudijom, Dinamov je napadač s tribina pogođen plastičnom bocom. Ona se od njegove glave rubom odbila u predio lijeve arkade pomoćnog suca raskrvarivši ga pritom. Glavni sudija, Čeh Pavel Kralovec, reagirao je crvenim kartonom Mandžukiću.

http://www.youtube.com/watch?v=nER8Vq-Pko8


Dinamo je krenuo bolje u utakmicu i stvorio nekoliko izglednih prigoda već na samom početku. Međutim, u samoj je završnici prvog dijela Kamerunac Tchoyi probio Denisa Glavinu po desnoj strani i vratio prizemnu povratnu loptu za Alexandera Zicklera, 35-godišnjega njemačkog veterana, koji je pogodio za 1:0.

Odličan je rezultat u Zürichu kod istoimenoga švicarskog prvaka ostvario najbolji slovenski klub, Maribor. Slavili su Slovenci 3:2 pobjedu golom Zorana Pavloviča, nekad slovenskog reprezentativca i veznjaka Dinama, u 50. minuti, Isti je igrač u 82. minuti propustio realizirati penal.

Loše je počeo škotski Celtic. Sastav iz Glasgowa na domaćem je terenu izgubio je od moskovskog Dinama 1:0 golom Kokorina iz sedme minute.

Liga prvaka, 3. pretkolo, 1. utakmice:
Šahtar – Timişoara 2:2
Ventspils – BATE 1:0
Levadia – Debrecen 0:1
APOEL – Partizan 2:0
Šerif – Slavia Prag 0:0
Red Bull Salzburg – Dinamo Zagreb 1:1
Slovan Bratislava – Olympiacos 0:2
Zürich – Maribor 2:3
Kopenhagen – Stabaek 3:1
Celtic – Dinamo Moskva 0:1
Sporting – Twente 0:0

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije