Remi na Bilinom Polju (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Remi na Bilinom Polju (VIDEO)

Bosanskohercegovački reprezentativci odigrali su bez pobjednika 1:1 sa Turskom na Bilinom polju.

Gosti su od prve minute krenuli ofanzivno i već u četvrtoj minuti došli u vodstvo. Turska je počela napad po lijevoj strani, Supić dobro intervenisao, a igra se prenijela na desnu stranu odakle je Senturk šutirao, Nadarević intervenisao a Emre Belozoglu pogodio prazan gol.

Nakon primljenog gola izabranici Ćire Blaževića preuzeli su inicijativu. U 22. minuti Ibričić je imao dobru priliku, ali je njegov udarac završio preko gola.

Prekršaj nad Muratovićem u 25. minuti fenomenalno je izveo Salihović i pogodio u sami lijevi ugao golmana Volkana Demirela za veliko slavlje petnaestak hiljada navijača na Bilinom Polju.

Odmah nakon postignutog pogotka naše reprezentacije, trener gostiju Fatih Terim, je zbog protesta zaradio crveni karton, te je ostatak utakmice morao pregledati iz svečane lože.

Četiri minute kasnije Ibišević je odlično ubacio za Edina Džeku koji se ne snalazi dobro pred golom Demirela.

U 31. minuti Altintop je dobro šutirao, a jedan od najboljih pojedinaca susreta Nemanja Supić odlično intervenisao.

Zvjezdan Misimović je u 34. minuti imao 100% priliku za naš nacionalni tim. Dvojac iz iz Wolfsburga išli su na golmana Demirela, a Misimović se odlučio za dribling, prešao golmana, šutirao ali je loptu sa gol linije skinuo jedan odbrambeni turski igrač.

Do kraja poluvremena BiH je imala još jednu dobru priliku. Misimović je isprobao udarac iz daljine, lopta se odbila od jednog odbrambenog igrača, a kreator igre naše selekcije ponovo je došao do lopte i šutirao, ali je ovaj put Demirel uz mnogo muke uspio odbraniti udarac.

Gosti su u nastavak susreta ušli agresivnije, ali je sve prilike izabranika Fatiha Terima zaustavljao Nemanja Supić.

Ibričić je u 57. minuti prošao po lijevoj strani, uposlio Ibiševića koji je nezgodno zahvatio loptu, ali je Demirel krajnjim naporom uspio intervenisati i otkloniti opasnost.

U 61. minuti Miralem Pjanić ušao umjesto odličnog Muratovića i odmah se našao u prilici da zatrese mrežu Turske, ali su gostujući igrači uspjeli otkloniti opasnost.

Posljednjih dvadesetak minuta završeno je uz dosta grubu igru gostujućeg tima.

Džeko u 80. minuti sjajno prima loptu na vrhu šesnaestarca, ali njegov udarac završava pored gola.

Dva minuta kasnijeTurska je imala priliku, ali udarac Gongulua je završio pored Supićeve lijeve stative. Četiri minute kasnije Turan Arda pogađa u desnu stativu Nemanje Supića.

Do kraja susreta treba izdvojiti nekoliko prilika naših igrača koji su se u više navrata našli u ofsajd pozicijama.

http://www.youtube.com/watch?v=E9UeWTKck-0&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=Jbnj0c2j3a4


Ovaj rezultat više odgovara reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja u naredna dva susreta mora ostvariti barem jednu pobjedu.

"Ostaju nam još dvije prilike gdje barem jednu moramo realizovati kako bi sigurni bili za baraž", rekao je selektor Miroslav Ćiro Blažević po završetku utakmice i dodao: "Mi smo na žalost loše odigrali završnicu. Nedostajao je zadnji pas za Džeku. Ne mogu da prežalim ni onaj promašaj Misimovića. Ovako smo ostali četiri boda ispred našeg suparnika i bilo bi nerazumno da to prokockamo. Oni su imali nekiliko prilika, ali smo mi imali izuzetno raspoloženog golmana."

Zadovoljan rezultatom bio je i strijelac jedinog pogotka za naš nacionalni tim Sead Slaihović: "Ovo mi je prvi pogodak u kvalifikacijama. Imali smo dosta šansi, ali mislim da je i ovo pozitivan rezultat. Idemo u Estoniju gdje se nadam da ćemo slaviti,"

"Znali smo sve njihove vrline i mane. Znali smo za šuteve iz daljine. Bili smo spremni za ovaj susret", rekao je jedan od junaka ovog susreta Nemanja Supić.

"Nama bi najviše odgovaralo da smo dobili u ovom susretu, ali moramo biti zadovoljni i ovim rezultatom. Imamo gostujuću utakmicu u Estoniji, a ako nešto, ne daj Bože krene po zlu imamo popravni protiv Španije na našem stadionu", rekao je kapiten našeg nacionalnog tima odmah po završetku utakmice.

Edin Džeko koji još uvijek nije namjestio 'nišanske sprave' smatra nije bio pretjerano zadovoljan remijem u Zenici.

"Svi smo priželjkivali pobjedu, ali šta je tu je, imamo još uvijek bodovnu prednost. Moramo se spremiti za Estoniju i osigurati drugu poziciju", rekao je napadač Wolfsburga.

U narednoj utakmici reprezentacija BiH 10. oktobra gostuje Estoniji, a četiri dana kasnije dočekuje Španiju.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije