Remi koji ostavlja nadu

Radiosarajevo.ba
Remi koji ostavlja nadu

Nogometaši Sarajeva nastavili su uspješnu sezonu na evropskoj sceni odigravši 1:1 sa favoriziranim Clujom.

Prvo poluvrijeme primalo je gostujućim igračima. Pritisak igrača iz Rumunije isplatio se nakon 19 minuta igre kada Dani šalje loptu iza leđa Alaima.

Najbolju priliku za Sarajevo u prvom djelu imao je Hadžić kada izlazi sam na golmana Cluja, ali je njegov udarac zaustavio Nuno Claro.


Rezultat 0:1 stajao je na semaforu do kraja prvog poluvremena.

U nastavku susreta izabranici Mehmeda Janjoša ulaze mnogo ozbiljnije i agresivnije.

U 50. minuti igrači Sarajeva tresu mrežu gostiju iz slobodnog udarca, ali sudija taj pogodak poništava zbog prijevremenog izvođenja prekida.

Veliko slavlje domaćim navijačima donio je Damir Hadžić u 77. minuti. Do kraja susreta bolji je bio Bordo tim, ali na žalost svih navijača Sarajeva njihvi ljubimci nisu uspjeli postići još jedan pogodak.

Uzvratni susret posljednjeg kola kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope igrači Sarajeva će igrati za sedama dana u Rumuniji.

Nadamo se da će sreća 'pogledati' tima sa Koševa koji ima priliku biti prvi bh. tim u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije