Remi: Islanđani prokockali pobjedu, Mađari na korak do drugog kruga

Radiosarajevo.ba
Remi: Islanđani prokockali pobjedu, Mađari na korak do drugog kruga
/ Foto: Anadolija
U meču 2. kola grupe F na Europskom fudbalskom prvenstvu reprezentacije Islanda i Mađarske podijelile su bodove u Marseilleu igrajući neriješeno 1:1.

U prvom poluvremenu bolji tim na terenu Velodromea bio je Island. U 39. minuti pogriješio je veteran na golu Mađarske Gabor Kiraly, ispala mu je lopta, došla do Arona Gunarssona koji je oboren za jedanaesterac.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Gylfi Sigurdsson pa je Island na odmor otišao s vodstvom.

U nastavku Mađari kreću ofanzivnije, ali korpulentni Islanđani nisu imali previše problema da sačuvaju prednost. Najaktivniji je bio Balazs Dzsudzsak iz prekida, dok su na suprotnoj strani iz kontri Islanđani bili opasniji preko Bodvarssona i Sigthorssona.

I kada se činilo da Mađari više nemaju snage, uspjeli su izjednačiti "iz ničega" u 88. minuti. Ispala je lijeva strana odbrane Islanda, Nemanja Nikolics je ubacio u peterac, a tamo je nespretan bio Birkir Saevarsson i sproveo loptu u vlastitu mrežu za konačnih 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije