Real traži osvetu na San Siru

Radiosarajevo.ba
Real traži osvetu na San Siru

Foto: Reuters

Nogometna Liga prvaka nastavlja se u utorak prvim utakmicama četvrtog kola. Najzanimljiviji susret očekuje se na San Siru između Milana i Real Madrida, dok će Wolfsburg naših Misimovića i Džeke otputovati u Istambul na teško gostovanje kod Bešiktaša.

Desetkovani Bayern na svom stadionu dočekuje Bordeaux koji u Minhen dolazi u punom sastavu. Bavarci u ovom susretu ne mogu računati a veoma bitan trojac Robben-Ribery-Olić. Unatoč igračkom deficitu Bayern jednostavno mora pobijediti želi li ostati u igri za odlazak u drugi krug.

Maccabi Haifa nakon tri utakmice nema ni jedan bod. U ovom kolu im u goste dolazi Juventus, te je teško vjerovati da Izraelci mogu nauditi Staroj dami. Ekipi iz Torina nedostaje nekoliko prvotimaca, ali oni su i untaoč tome favoriti u ovom susretu.

CSKA našeg Elvira Rahimića teško da može ugroziti Machester United na njihovom stadionu. Crveni vragovi su slavili u prvom susretu između ove dvije ekipe, pa je teško vjerovati da će Moskovljani napraviti iznenađenje na Old Traffordu, pogotovo što Alex Ferguson nema većih problema sa sastavom.

Wolfsburg u kojem nastupaju bh. reprezentativci Zvjezdan Misimović i Edin Džeko idu na teško gostovanje kod Bešiktaša. Turci, iako imaju samo jedan bod, još uvijek imaju teoretske šanse da odu u drugi dio takmičenja. Wolfsburg u Istambul putuje bez Grafitea, što je svakako otežavajuća okolnost za prvaka Njemačke.

Najzanimljiviji susret igra se na San Siru gdje će se Real pokušati osvetiti Milanu za nedavni poraz koji su Rossoneri nanijeli Kraljevskom klubu u Madridu. Trener Reala Pellegrini je pod velikim pritiskom, jer unatoč zvijezdama kojim raspolaže njegova ekipa ne igra onako kako se od njih očekuje.Na San Siro će ponovo istrčati Kaka koji je ovog ljeta preselio u Real, a očekuje ga paklen doček. Pellegrini na ovoj utakmici ipak neće moči računati na Cristiana Ronalda, dok Leonardo nema većih problema sa sastavom.

Marseille će u četvrtom kolu Lige prvaka dočekati švicarski Zurich. Oba kluba su u dosadašnjem dijelu takmičenja osvojila po tri boda, a pobjednik ovog dvoboja ostaje u teoretskoj utrci za jedno od prva dva mjesta koja vode u drugi krug takmičenja. Francuzi su domaćini u ovom susretu, ali Zurich se već pokazao kao neugodan gost, te ne bi bilo čudo kada bi sa Velodroma odnijeli barem bod.

Kiparski APOEL dočekuje Porto u nadi da će doći do prve pobjede i tako ostati u utrci za drugo mjesto u grupi D. Porto na Kipar dolazi bez suspendovanog Gonzaleza i još nekoliko povrijeđenih igrača.

Veliko razočarenje ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka je Atletico, koji iz tri utakmice ima svega jedan bod. Pobjedu koja bi ih ostavila u borbi za drugu poziciju ekipa iz Madrida traži protiv Chelsea koji do sada ima stopostotan učinak. U prošlom kolu na Stamford Bridgeu londonski Plavci su slavili sa visokih 4:0, a teško je vjerovati da igrači Atletica imaju dovoljno snage da se osvete jednoj od najjačih evropskih ekipa. Ono što domaće može brinuti jeste i činjenica da se u redove engleskog tima vraća Drogba, te činjenica da bi pobjedom u ovom susretu Chelsea osigurao drugi krug takmičenja.

Bayern - Bordeaux
Maccabi Haifa - Juventus
Bešiktaš - Wolfsburg
Manchester U. - CSKA
AC Milan - Real Madrid
Marseille - Zurich
APOEL - FC Porto
Atletico Madrid - Chelsea

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije