Ranieri: U mom timu vlada bratstvo

Anadolija
Ranieri: U mom timu vlada bratstvo
EPA / Claudio Ranieri
"Uvijek kažem svom timu da pokucaju na vrata i vide ko je s druge strane."

U ekipi Leicester Cityja tokom cijele sezone vlada bratstvo, a to se može vidjeti i na terenu, izjavio je tener lidera engleske Premier lige koji će danas, ukoliko ostvari pobjedu protiv Manchester Uniteda, imati priliku osigurati svoj prvi naslov prvaka Engleske.

"Uvijek kažem svom timu da pokucaju na vrata i vide ko je s druge strane. Možete igrati protiv velike ekipe, ali u tom trenutku oni možda i ne budu u najboljoj formi. Tako da kažem svojim igračima da igramo za pobjedu i vidimo šta će se dogoditi", kazao je Ranijeri za Sky Sport Italia.

Trener "lisica" tvrdi da se uspjeh koji njegov tim trenutno uživa može pripisati "bratstvu" koje u ekipi vlada i da zbog toga nikada ne odustaju.

"Usuđujem se reći da bratstvo vlada u ekipi i da se to može vidjeti na terenu. Igramo protiv velikih šampiona, ali momci nikada ne odustaju. Mi nikada ne odustajemo i to je naš zajednički duh", kazao je Ranieri.

Leicesteru su potrebna tri boda iz zadnje tri utakmice da osvoji svoj prvi naslov prvaka što bi mogao osigurati ukoliko danas pobijedi Manchester United na Old Traffordu ili ukoliko drugoplasirani Tottenham izgubi od Chelsea u ponedjeljak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije