Ranieri, Santos i Zidane na skraćenoj listi za trenera godine

Anadolija
Ranieri, Santos i Zidane na skraćenoj listi za trenera godine
EPA / Zinedine Zidane
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da su na skraćenoj listi u izboru za najboljeg trenera godine ostali Claudio Ranieri (Leicester City), Fernando Santos (Portugal) i Zinedine Zidane (Real Madrid).

Ranieri je sa “lisicama“ šokirao Premier ligu Engleske osvojivši naslov šampiona, uprkos činjenici da su njegovom timu pred start sezone davane šanse za takvo nešto 1/500.

Santos je konačno odveo Portugal do velikog trofeja. Proteklog ljeta Portugalci, predvođeni Santosom sa klupe i Cristianom Ronaldom na terenu, osvojili su naslov šampiona Evrope. Iako je na klupu Real Madrida sjeo na polusezoni zamijenivši Rafaela Beniteza, Zidane je “kraljevski klub“ uspio odvesti do 11. titule klupskog šampiona Evrope.

Dobitnika FIFA-inog priznanja najbolji trener godine odrediće svojim glasovima kapiteni i treneri reprezentacija, odabrani predstavnici medija i navijači koji mogu glasati na fifa.com. Nagrada će biti dodijeljena 9. januara 2017. godine na gala večeri u Cirihu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije