Rahimić upitan, Pandža se želi dokazati

Radiosarajevo.ba
Rahimić upitan, Pandža se želi dokazati

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević ponovo je na velikim mukama. Nakon što su za kombinaciju u Genku otpali Salihović i Hasagić pojavio se novi problem u povrijeđenom Elviru Rahimiću.

“Rahimić je upitan. To je novi udarac za nas. Više o dom,e hoće li igrati znaću u srijedu”, zabrinuto je rekao selektor Blažević.

Elvir Rahimić veći optimista od selektora.

“Nisam ni igrao ni trenirao posljednjih dana, jer je povreda mišića zahtjevala duže mirovanje. Mišić, jednostavno nije dobro i tek bih u Sarajevu trebao početi sa normalnim treninzima”, rekao je zadnji vezni moskovskog CSKA.

“Optimista sam. Zato sam i došao , jer se nadam da ću igrati. Naravno, nisam siguran hoću li biti u potpunosti spreman, ali nadam se nastupu, ako ne u prvoj, onda barem u drugoj utakmici protiv Belgije”, rekao je Rahimić i dodao kako se osjeća jako dobro, ali da će konačan sud o njegovom nastupu dati doktor.

Pandža: “Želim se dokazati”

Kung-fu , kako hrvatski mediji zovu sptopera Hajduka, kod Fuada Muzurovića bio je u najužim kombinacijama, ali se još uvijek nije nametnuo Blaževiću.

“Nadam se nastupu. U Hajduku sam standardan I ;im sam dobio poziv, normalno je da priželjkujem I minutažu. Moja je želja dokazati kvalitet, a na selektoru je hoće li me koristiti I koliko”, rekao je Boris Pandža.

Osim Pandže, podsjetimo, slektor Blažević je od igrača koji mogu igrati na stoperskoj poziciji na spisak uvrstio Sanela Jahića, Emira Spahića, Adnana Mravca, Safeta Nadarevića, Damira Mirvića, Ivana Radeljića i Darija Damjanovića.

Nadarević sretan što je ponovo dobio poziv

Safet Nadarević je, podsjetimo, pred susret sa Turskom imao sukob sa selektorom Blaževićem koji ga je udaljio iz reprezentacije. Selektor je odobrio Nadareviću dopust da otputuje u Bihać iz kojeg se vratio povrijeđen. Ćiro je nakon pritiska javnosti, navijača i igrača, ipak odlučio vratiti “svog sina” u reprezentaciju.

“Bilo pa prošlo. Sad gledam samo u budućnost”, rekao je Nadarević kojem je, kako kaže bilo teško gledati naš nacionalni tim na TV-u: “Bio sam navijač i naravno da mi je bilo teško, pogotovo jer u dresu reprezentacije daje mnogo više nego u dresu kluba. To je nešto posebno.”

Štoper naše reprezentacije smatra da će susret u Genku biti teži nego protiv Španije, ali smatra da imamo kvalitet da slavimo u Belgiji.3

“Ne bojim se nikoga, pogotovo što imamo igrače koji mogu protiv svakog pritvnika stvoriti pet-šest zicera. Uvjeren sam da će tako biti i u Belgiji, gdje moramo iskoristiti šansu ukoliko nam se ukaže”, povratnik u redove reprezentacije Safet Nadarević.

Topić uvjeren da može pomoći

Marko Topić se nakon sedam godina ponovo našao u dresu naše reprezentacije u BiH.

Topić je u razgovoru za Dnevni Avaz rekao da mu je drago što je opet u reprezentaciji, te dodao kako je bio nervozan pred okupljanje. Napadač Saturna zadovoljan je atmosferom u ekipi, koju je proteklih sedam godina pratio preko TV-a. Topić je uvjeren da može pomoći našem nacionalnom timu i očekuje da će dobiti priliku u susretima protiv Belgije.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije