Rafael Benitez novi menadžer Newcastle Uniteda

Radiosarajevo.ba
Rafael Benitez novi menadžer Newcastle Uniteda

Rukovodstvo Newcastle Uniteda samo nekoliko sati nakon što je smijenilo menadžera Stevea McClarena imenovalo je Rafaela Beniteza za njegovog nasljednika, javlja Anadolu Agency (AA).

Klub sa St James Parka ozvaničio je spekulacije o kojima su britanski mediji danima pisali. Sa španskim trenerom postignut je dogovor i on je potpisao trogodišnji ugovor sa "Svrakama“, koje će do kraja sezone pokušati spasiti od ispadanja iz Premier lige.

Benitez je sa sobom u Englesku doveo i cijeli stručni štab u kojem će biti Fabio Pecchia, Francisco de Miguel Moreno i Antonio Gomez Perez. Po dolasku kratko je poručio navijačima Newcastlea, popularnoj Toon Army: "Hajde Toon Army. I klubu i meni je potreban vaš potpuni angažman“.

Benitez je sezonu počeo na klupi Real Madrida, ali se na njoj nije dugo zadržao. U januaru, nakon svega sedam mjeseci, Kraljevski klub ga je smijenio i za trenera doveo Zinedinea Zidanea.

Benitez je već radio u Engleskoj, čak šest godina bio je menadžer Liverpoola s kojim je 2005. godine osvojio Ligu šampiona. Vodio je i Chelsea s kojim je 2013. osvojio Ligu Evrope. Osim ova dva engleska kluba Benitez je između ostalih trenirao Valenciju, Inter i Napoli. Newcastle United nakon 28 odigranih kola zauzima 19. poziciju na tabeli sa 24 boda, jednim manje od zone spasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije