Radovanović: Naši navijači su najbolji u BiH

Radiosarajevo.ba
Radovanović: Naši navijači su najbolji u BiH

Ime strijelca jedinog pogotka na istorijskoj, prvoj poslijeratnoj noćnoj utakmici na Grbavici, između Željezničara i Zrinjskog, Igora Radovanovića biće upisano zlatnim slovima u Željinu istoriju.

Ovo je napadaču Željezničara tek drugi pogodak u plavom dresu.

"Sam meč je bio dosta težak, a Mostarci su i na Grbavici pokazali da su zasluženo prvi na tabeli. Tokom cijelog meča su dobro staja li na terenu, ali uspjeli smo manjak kvaliteta nadoknaditi velikom željom i borbenošću", rekao je Radovanović za Oslobođenje i dodao: "Atmosfera je zaista bila odlična, a naši navijači su još jednom pokazali da su najbolji u BiH."

"Što se mene tiče, svaki gol ima svoju vrijednost, ali ovaj je možda najvredniji jer se radilo o nekoj vrsti istorijske utakmi ce. Poklanjam ga navijačima, kojima se želim zahvaliti u svoje ime, ali i u ime suigrača za veličanstvenu podršku i dekor koji su napravili na Grbavici", rekao je napadač Plavih.

Radovanović je Oslobođenju otkrio da su igrači Željezničara primili dio zaostalih plata i premiju za pobjedu nad Zrinjskim.

Na Grbavici pronađena pirotehnička sredstva

Službenici policije MUP-a Kantona Sarjevo pronašla je veću količinu pirotehničkih sredstava.

Izvršenim uviđajem je konstatovano oštećenje 62 stolice na južnoj strani stadiona, a također je pronađeno i izuzeto 76 komada pirotehničkih sredstava i to: 39 dimnih bombi, 30 topovskih udara, jednu svijetleću raketu sa padobranom i 6 baklji, postavljenih ispod stolica.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policija će nastaviti rad na rasvjetljavanju navedenog događaja.

Zbog ovog događaja policija nije dozvolila unošenje koreografije koju su pripremili najvatreniji navijači Željezničara, zastave niti bubnjeve koji su neizostavan rekvizit svih navijačkih grupa. Sve što su snage reda dopustile bile su najlonske trake na dnu južne tribine.

Unatoč detaljnim pregledima na kapijama južne tribine stadiona Grbavica, navijači su uspjeli prošvercovati nekoliko baklji.

Manijaci osuđuju paljenje hrvatske zastave

U toku susreta između Željezničara i Zrinjskog nekoliko osoba na sjevernoj tribini stadiona Grbavica zapalilo je zastavu Republike Hrvatske pred očima policajaca koji su mirno posmatrali vandalski zločin.

Udruženje navijača FK Željezničar - TM 1987 najoštrije je osudilo paljenje hrvatske zastave u saopštenju za medije:

Zahtijevamo od policijskih i pravosudnih organa, da konačno počnu raditi svoj posao, te privedu i primjereno kazne počinioce ovog krivičnog djela, a sve prema Krivičnom zakonu FBiH član. 150 KZ.

Prva utakmica pod svjetlošću reflektora nakon gotovo 18 godina, trebala je biti svečanost za sve iskrene ljubitelje plave boje i zbog toga naglašavamo sljedeće:Ne želimo da dozvolimo da se istinski navijači FK Željezničar dovode u vezu sa primitivcima koji su pod plaštom navijača FK Željezničar, pokušali da okaljaju svijetlu istoriju našeg kluba i navijačku grupu The Maniacs - TM 1987.

Ovim putem se u ime svih iskrenih i pravih navijača FK Željezničar, izvinjavamo svim pripadnicima hrvatskog naroda, koje je povrijedio gnusni čin paljenja hrvatske zastave.


Paljenje zastave odjeknulo je u svim hrvatskim medijima.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije