Radja Nainggolan o igranju u Belgiji: "Tretirali su me kao parazita, danas igram za kikiriki"

0
Radiosarajevo.ba
Radja Nainggolan o igranju u Belgiji: "Tretirali su me kao parazita, danas igram za kikiriki"
Foto: EPA / Radja Nainggolan

Radja Nainggolan bivši je igrač Rome i milanskog Intera.

U Milanu je tri godine igrao sa Hrvatima Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem, a u Romi sa našim Miralemom Pjanićem. Danas je član talijanskog prvoligaša SPAL-a.

Prije angažmana u SPAL-u branio je boje Antwerpa tokom sezone 2021/2022.godine, a boravak u Belgiji pamtit će samo po lošim iskustvima.

Godišnjica legendarnog nastupa Metallice u zatvoru San Quentin

Godišnjica legendarnog nastupa Metallice u zatvoru San Quentin

"Tretirali su me kao parazita, kao da sam go**o. Doveli su Overmarsa kao sportskog direktora da me pokuša vratiti u prvi tim, ali niko se nije usudio suprotstaviti predsjedniku. Davao sam sve od sebe u B timu, podupirao najmlađe... Bio sam u puno ekipa, ali nikada me nisu tako tretirali. Nisam čak smio ući ni na glavni ulaz trening centra", otkriva Nainggolan.

"Moje kćerke su bile glavni razlog povratka u Belgiju. Iako sam gubio puno novca, za mene to nije bio problem. Ali zbog predsjednika sam čak morao napustiti zemlju i to mu neću oprostiti. U SPAL-u sada igram za kikiriki, ali sa užitkom", dodao je Nainggolan, koji je u SPAL stigao u januaru 2023. godine, navode Sportske.

Zanimljivo mišljenje o Nainggolanu ima Walter Sabbatini, bivši sportski direktor Rome.

"Iskreno, volim ga kao sina, ali ponekad zna biti užasan. Ako stavite ispred njega 7 ili 8 krigli piva, sve će popiti. Život je za njega igra, ali duboko u sebi je dobra osoba. On je ekscentričan, luđak, na kojeg su neki saigrači znali biti ljubomorni, jer je imao ono što oni nisu. Ali na terenu je bio uvijek vrhunski igrač", rekao je Sabbatini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije