Queiroz: Džeko najbolji bh. igrač

Radiosarajevo.ba
Queiroz: Džeko najbolji bh. igrač

Selektor nogometne reprezentacije Portugala Carlos Queiroz najveći je dio intervjua za internet stranice Međunarodne nogometne federacije (FIFA) posvetio reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

U FIFA-inim terminima 14. i 18. listopada između te će dvije reprezentacije u dodatnim utakmicama kvalifikacija biti određen još jedan putnik za SP u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine.

"Bosna i Hercegovina je fantastična ekipa sa sjajnim igračima s velikim međunarodnim iskustvom. Bit će vrlo neizvjesno igrati protiv njih na njihovu terenu jer će atmosfera u Zenici biti spektakularna. Bio sam tamo i mislim da su njihovi navijači jedan od razloga zašto su došli tako daleko", rekao je portugalski selektor.

"Moramo se odgovorno postaviti i biti spremni odigrati najbolje što možemo. Ne budemo li u optimalnom izdanju, moglo bi nam se dogoditi neugodno iznenađenje. Ipak, nastavimo li igrati u formi iz posljednjih nekoliko utakmica, mislim da imamo velike šanse", dodao je Queiroz.

Selektor Portugala se osvrnuo i na raspored utakmica baraža.

"Ždrijeb je jednostavno tako odredio. Moramo se fokusirati na ključno pitanje: kako pobijediti BiH? Igrat ćemo prvu utakmicu kod kuće, pa ćemo onda vidjeti što će Bosanci i Hercegovci pokazati u Portugalu. To će nam pomoći da se bolje pripremimo za uzvrat", rekao je selektor Portugala.

Queiroz smatra da naš nacionalni tim ima nekiliko dobrih igrača, ali da je Edin Džeko najbolji pojedinac koji igra pod bh. zastavom.

"Nije slučajno imenovan među 30 nominiranih za nogometaša godine u izboru France Footballa. Impresivan je igrač koji u posljednje vrijeme doista igra veoma dobro. Očigledno je, međutim, da nije jedini. Trenutno smo u procesu analiziranja igre Bosne i Hercegovine da bismo bili u stanju igrati što bolje protiv njih i anulirati sve moguće opasnosti", izjavio je Carlos Queiroz, koji je izrazio nadu da će Cristiano Ronaldo biti u sastavu za obje utakmice baraža.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije