Puyol: Ovo je bila nevjerovatna sezona

Radiosarajevo.ba
Puyol: Ovo je bila nevjerovatna sezona

Carles Puyol jedan je od najzaslužnijih Barcinih igrača za ovakav rezultat kluba u sezoni 2008./2009. Španjolski je klub osvojio tri trofeja.

Nedugo nakon što su igrači Barcelone podigli trofej Lige prvaka, kojom je katalonski klub igrom i rezultatom dokazao da je najbolja ekipa u Evropi, kapetan Puyol stao je pred mikrofone i kratko poručio.

"Ovo je bila nevjerojatna sezona. Moram reći da smo jako puno i naporno radili kako bi došli do ove pobjede u finalu i naslova najbolje ekipe u Europi", rekao je Puyol.

Kao i u puno utakmica ove sezone u španjolskom prvenstvu, Kupu kralja te u Ligi prvaka, Puyol je i u finalu Lige prvaka bio jedan od ključnih igrača tima Pepa Guardiole. Bio je fenomenalan, kako u obrani, tako i u napadu. Jedino može žaliti što nije uspio pred kraj utakmice matirati u izglednoj situaciji vratara Edwina van der Sara i tako zaokružiti svoje odlične nastupe u sezoni 2008./2009.

Henry: Zaslužili smo ovaj naslov jer samo želimo igrati nogomet

"Napokon se i to dogodilo. Tako sam dugo čekao ovaj naslov", odmah nakon utakmice izjavio je Thierry Henry. Francuski je napadač 2006. godine bio na korak od osvajanja Lige prvaka, ali njegovom Arsenalu tada se ispriječila upravo Barcelona. Sada je i Henry dočekao da podigne pehar kojeg je dugo priželjkivao.

"Posljednjih pet minuta utakmice bile su mi najduže u životu. Nikad ne znaš što se sve može dogoditi, ipak smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Prema Manchester Unitedu treba pokazati poštovanje. Ali, bilo je nevjerojatno", uzbuđeno je zaključio Henry.

Francuski napadač smatra kako je Barcelona zaslužila ovaj uspjeh, baš zbog nogometa koji praktikuju otkad je Guardiola u klubu i koji svojom atraktivnošću ostavlja bez daha. "Cijelu godinu smo igrali isto jer želimo igrati nogomet. Nismo dobro otvorili utakmicu, United je bio dominantan, ali kad smo se napokon počeli događati kako znamo, izgledali smo fantastično", rekao je Francuz.

Ferguson: Izgubili smo od puno bolje ekipe

"Pobijedio je bolji tim", pošteno je priznao Sir Alex Ferguson. Ferguson se nije mogao buniti, niti svaljivati krivicu na bilo koga drugog. Večeras je naletio na najbolju ekipu svijeta i poraz je bio neizbježan. "Razočarani smo, naravno da smo razočarani. Ali mlad smo tim i puno je još velikih utakmica pred nama", rekao je Ferguson.

"Prvi gol je bio ubojit. Bio je to njihov prvi napad i odmah su nam zabili. Ne može se lošije početi utakmica. Mi smo krenuli jako dobro, pucali smo od samopouzdanja, ali nakon što su nam tako lako zabili gol postali smo nervozni. Kad je Barcelona u vodstvu može držati loptu u nogama čitavu noć, a mi jednostavno nismo imali ono što je potrebno za pobjedu", rekao je Ferguson.

"Imali smo nekoliko dobrih šansi, čak i u drugom dijelu i trebali smo ih bolje iskoristiti. Možda bi bilo drugačije da smo uspjeli zabiti. Ali treba biti pošten i priznati da smo poraženi od puno bolje ekipe. Nismo bili u svom najboljem izdanju i nismo se mogli vratiti nakon prvog gola", rekao je Ferguson.

"Kad sam uveo Teveza odlučio sam se na rizik. Stavio sam dva igrača koji su se trebali ubacivati kroz sredinu, ali Barcelona se dobro branila. Giggsa sam morao izvući iz igre. Iako je imao par dobrih poteza u prvom poluvremenu, u završnici nam je trebao netko s više snage, tko će biti na svakoj lopti. Trebali smo se puno bolje nositi s njihovom zadnjom linijom. No, poraz je sastavni dio igre, a iz ovog poraza smo mogli puno naučiti. Važno je samo da nastavite napredovati, ići naprijed", podvukao je menadžer Uniteda.

index.hr/radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije