PSG preuzima jedan od najtraženijih svjetskih trenera

0
Radiosarajevo.ba
PSG preuzima jedan od najtraženijih svjetskih trenera
Foto: Eurosport.com / Mauricio Pochettino

Argentinski nogometni stručnjak, 48-godišnji Mauricio Pochettino, postigao je dogovor s vodstvom Paris Saint-Germaina i zamijenit će Nijemca Thomasa Tuchela na klupi francuskog prvaka, objavio je pariški sportski dnevnik L'Equipe, a prenosi gol.hr.

Pochettino je bio bez angažmana od novembra 2019, kad je zbog niza loših rezultata dobio otkaz u Tottenhamu, kojeg je samo pet mjeseci prije doveo do finala Lige prvaka.

Tokom igračke karijere Pochettino je proveo tri sezone u dresu PSG-a i u 95 utakmica postigao šest pogodaka za francusku ekipu koja je tokom tog razdoblja osvojila danas ugašeni UEFA Intertoto kup (2001.) i bila finalist Kupa Francuske (2003.).

PSG je u četvrtak iznenađujuće otpustio Nijemca Thomasa Tuchela koji je još u srijedu navečer vodio momčad do uvjerljive (4:0) prvenstvene pobjede nad Strasbourgom kojom je trećeplasirani PSG došao na samo bod od vodećeg Lyona i drugoplasiranog Lillea.

Pod Tuchelovim vodstvom PSG je u obje sezone osvojio naslov prvaka Francske, a u prošloj je osvojio domaću trostruku krunu i došao do finala Lige prvaka na završnom turniru u Lisabonu u kojem je u vrlo izjednačenom finalu poražen od Bayerna s minimalnih 0:1.

PSG je i u ovoj sezoni elitnog europskog klupskog natjecanja izborio mjesto u osmini finala, a za plasman u četvrtfinale ždrijeb je Francuzima za suparnika dodijelio Barcelonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije