PSG: Nemamo šta kriti, neka nas UEFA slobodno posjeti

Anadolija
PSG: Nemamo šta kriti, neka nas UEFA slobodno posjeti
Čelnici Paris Saint-Germaina (PSG) su saopćili da nisu zabrinuti zbog pokrenute istrage Evropske fudbalske unije (UEFA) oko mogućnosti kršenja finansijskog fair-playa.

PSG je pod istragom UEFA-e zbog mogućeg kršenja finansijskog fair-playa.

Predsjednik španske La Lige Javier Tebas je nedavno istakao kako je PSG dovođenjem Neymara za 222 miliona eura izašao van okvira fair-playa.

U Paris Saint-Germainu ipak vjeruju kako je njihovo poslovanje regularno.

"Klub nema šta kriti. UEFA može posjetiti naše urede. Mi smo maksimalno transparentni i to kažemo s velikim zadovoljstvom. Poštujemo sva pravila. Ukoliko neki klubovi zbog toga nisu sretni, onda to nije naš problem. Ne želim ulaziti u detalje finansijskog fair-playa i kako ćemo vratiti novac", rekao je prvi čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi.

PSG je ovoga ljeta doveo Neymara za rekordnih 222 miliona eura iz Barcelone, te Kyliana Mbappe za 180 miliona eura iz Monaca.

Mbappe je prvo stigao na posudbu kako bi klub ostao u okvirima finansijskog fair-playa, ali pojedini mediji tvrde kako je PSG prekršio pravila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije