Prvi put u BiH: Juventusova škola fudbala od 17. do 22. augusta u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Prvi put u BiH: Juventusova škola fudbala od 17. do 22. augusta u Sarajevu

Prvi put Juventusova škola fudbala dolazi i u Bosnu i Hercegovinu. Djeca će imati priliku zaigrati fudbal noseći boje ovog kluba na Juventus kampu koji će trajati od 17. do 22. augusta ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Bit će to oficijelni kamp Juventus škole fudbala iz Italije, koja će prvi put početi s radom i na prostoru Bosne i Hercegovine. Juventus škola fudbala je projekt nastao 2004. godine potpisivanjem ugovora između kompanije Nike i Fudbalskog kluba Juventus. Više od 30.000 djece danas ima priliku trenirati u Juventusovim školama fudbala diljem svijeta.

Ovaj kamp nudi kvalitetan program fudbalske obuke za djecu uzrasta od 6 do 16 godina koji uključuje dva treninga dnevno. Treneri dolaze iz Juventus Soccer School iz Italije. Svaki igrač će dobiti Juventus opremu. Profesionalno i stručno osoblje Juventus škole fudbala će djeci pružiti nezaboravno iskustvo uz mnogo zabave koje će znatno poboljšati njihove fudbalske vještine i atletsku spremnost, ali i nova poznanstva i druženje u toploj, porodičnoj atmosferi.

Treninzi će se održavati na stadionu Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu koji omogućuje i posjeduje sve elemente potrebne za organizaciju kvalitetnih sportskih događaja.

Cilj Juventus škole fudbala je jasan, kako kažu, „formirati najbolju školu fudbala na svijetu“. Od 2004. godine pa sve do danas više od 100.000 djece širom svijeta i više od 2.000 trenera su prošli obuku koju nude ove škole, piše Anadolu Agency.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije