Prvi čovjek Željezničara o blokadi računa: Sve će biti poznato u ponedjeljak

5
Radiosarajevo.ba
Prvi čovjek Željezničara o blokadi računa: Sve će biti poznato u ponedjeljak
Foto: Sport1.ba / Nazif Hasanbegović

Fudbalski klub Željezničar ove sezone ima dosta problema uzrokovanih teškom situacijom u društvu i finansijskom krizom koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Na Grbavici uspijevaju da se bore sa tekućim obavezama, ali i dugovima i zaostacima iz prehodnih godina.

Aktuelnom Upravnom odboru FK Željezničar na čelu sa Nazifom Hasanbegovićem, puno stvari nije išlo "na ruku", ali su se uspijevali boriti sa svim nedaćama.

Porezna uprava Federacije BiH objavila je listu blokiranih računa, a na njoj se nalaze i računi kluba sa Grbavice. Prema evidenciji poreznika na listi se nalazi 13 računa u raznim bankama, koji su povezani sa klubom sa Grbavice. 

Razlog je vjerovatno porezni dug iz prethodnog perioda, čije je servisiranje preuzela na sebe aktuelna vlada kluba. 

O čemu se zapravo radi tražili smo pojašnjenje od prvog čovjeka kluba sa Grbavice.

"Svi znate koje i kakve probleme imamo i o tome je rečeno dosta u posljednje vrijeme. Mi smo sve iznijeli i na prethodnoj Skupštini kluba, na kojoj smo prezentovali i stanje naših obaveza, ali i ukazali na problem servisiranja svih obaveza. Što se tiče konkretno ovog slučaja, nadam se da ćemo u ponedjeljak imati jasnu situaciju oko računa i njihovog stanja, pa bih više o tome govorio kada budemo imali sve relevantne podatke pred sobom. Sigurno je da će se klub oglasiti po ovom pitanju putem službenih kanala za komunikaciju", rekao je prvi čovjek kluba sa Grbavice za Sport1.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije