Prvak BiH večeras u Ligi prvaka: Plemići s optimizmom dočekuju ekipu Maribora

Radiosarajevo.ba
Prvak BiH večeras u Ligi prvaka: Plemići s optimizmom dočekuju ekipu Maribora
Nakon što je nekolicina bh. klubova okušala svoju sreću u prvom pretkolu Europa lige, nogometni prvak BiH večeras će, prvi put ove godine, zaigrati u Ligi prvaka.

Tačnije, nogometaši Zrinjskog zaigrat će u okviru drugog pretkola Lige prvaka, kada će pod Bijelim brijegom ugostiti ekipu slovenskog Maribora.

Iako im je žrijeb bio naklonjen, te su od šest nosilaca dobili jednog od lakših protivnika, pred nogometašima prvaka BiH večeras je težak zadatak, te će Plemići morati da pruže najbolju ovosezonsku partiju. Ipak, nadu im pruža poraz Maribora u posljednjoj pripremnoj utakmici, kada je ruski Krasnodar slavio rezultatom 2:0.

Inače, Zrinjski i Maribor su stari rivali, te su još 2014. godine odmjerili svoje snage u kvalifikacijama za najelitnije takmičenje Starog kontinenta. Tada su u dvomeču slavili Slovenci, sa dva pogotka na domaćem terenu, čime su obezbijedili prolazak u naredni krug kvalifikacija.

Tim Blaža Sliškovića ovosezonski susret dočekuje sa mnogo optimizma, te se nadaju kako će uspjeti da se revanširaju za poraz od prije tri godine, kojim su izbačen iz kvalifikacija.

S druge strane, u slovenskom timu su uvjereni da neće imati problema sa Zrinjskim, te da im je plasman dalje praktično zagarantovan.

U svakom slučaju, sigurno je da nas očekuje zanimljiv susret na kojem će pravdu dijeliti Daniel Zibert iz Njemačke, a ova utakmica na programu je večeras od 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije