Prosinečki: Zanima me reprezentacija BiH, ali mjesec dana ne zovu iz Saveza

Radiosarajevo.ba
Prosinečki: Zanima me reprezentacija BiH, ali mjesec dana ne zovu iz Saveza
EPA / Robert Prosinečki
Zvanično je jedan od dvojice kandidata za selektora BiH. Ali, Robert Prosinečki kaže da trenutno - ne zna ništa.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi trebalo da dobije novog selektora. Fudbalska vlada BiH svela je listu na dva imena - Amara Osima, sina velikog Ivice Osima i Hrvata Roberta Prosinečkog, nekadašnjeg trenera Crvene zvezde.

Ovo je novinarima u petak saopštio potpredsjednik Fudbalskog Saveza BiH Milorad Sofrenić, dodajući da bi odluka o nasljedniku Mehmeda Baždarevića trebalo da bude donijeta u narednih sedam do 10 dana.

Prosinečki, koji je u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine vodio selekciju Azerbejdžana, kaže da ga novinari zovu, ali da on nema ništa novo da kaže.

"Obavio sam razgovor prije mesec dana, to je sve pisalo u medijima, i tada sam dao izjavu o tome. Bili su kod mene ljudi zaduženi za struku u BiH savezu, rekli su da razgovaraju sa kandidatima i poslije toga - nemam pojma. Kasnije nisam dobio nikakvu informaciju", rekao je Prosinečki za zagrebačke "Sportske novosti".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije