Prosinečki u Kayserispor dovodi reprezentativca BiH

Radiosarajevo.ba
Prosinečki u Kayserispor dovodi reprezentativca BiH
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Zoran Kvržić (31) napustit će Rijeku u januara, potvrdio je zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance u ponedjeljak.

“Dobili smo jednu ponudu za Zorana. Kad smo na ljeto produljivali ugovor s njim, ostao je jedan džentlmenski dogovor da ako klub dobije ponudu do određene cifre, a Zoran bude izuzetno zadovoljan uvjetima, klub će mu dati priliku da riješi egzistencijalna pitanja transferom u inozemstvo zbog svega što je napravio za Rijeku proteklih godina”, kazao je Mance pa dodao:

“Tokom ponedjeljka ujutro razgovarao je o svom potencijalnom novom angažmanu i mislim da je taj transfer vrlo blizu realizacije.”

Bilino polje: Bosna i Hercegovina - Finska - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Zoran Kvržić

Kako prenosi Index, Kvržić odlazi u turski Kayserispor, u kojem će ga trenirati Robert Prosinečki, koji je nedavno preuzeo klub. Poznato je da ga donedavni selektor reprezentacije BiH izuzetno cijeni kao igrača te je odigrao presudnu ulogu u pregovorima. Prosinečki je svojevremeno i vratio Kvržića među Zmajeve tokom posljednjih utakmica kvalifikacija za EP.

Mance je dodao da Rijeka neće dovoditi ciljanu zamjenu za iskusnog igrača jer na toj poziciji već ima Ivana Tomečaka i Momčila Raspopovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije