Prosinečki ponovo hospitaliziran

Radiosarajevo.ba
Prosinečki ponovo hospitaliziran

Po treći put u posljednjih mjesec dana Robert Prosinečki zadržan je na bolničkom liječenju. Bivši hrvatski nogometaš i aktualni član uprave reprezentacije, prema pisanju Večernjeg lista, nalazi se u Klinici za otorinolaringologiju KBC-a Rebro zbog virusne upale centra za ravnotežu.

Radi se o vrlo neugodnoj bolesti koja može biti posljedica virusne upale uha, a osim uobičajene terapije osoba mora biti u potpunom mirovanju. Kod oboljelog se osim mučnine i jakog nagona za povraćanje javlja i velika nelagoda prilikom najobičnijeg pokreta glavom.

Prema informacijama liječnika, Prosinečki će biti u redu, a nakon još nekih pretraga (CT glave) bit će pušten na kućnu njegu. Trebat će mu dosta strpljenja jer oporavak traje do tri sedmice. Prosinečkog je u bolnici jučer posjetio selektor Slaven Bilić. Legendarni Žuti već je zabrinuo svoje najbliže zdravstvenim stanjem, ali pretragama je utvrđeno da ne boluje od malignih bolesti niti od srčanih tegoba.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije