Prosinečki objavio spisak i otkrio karte za Italiju i Lihtenštajn

A. S.
Prosinečki objavio spisak i otkrio karte za Italiju i Lihtenštajn
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Haris Hajradinović, igrač turske KasimpaseLuku Menala, član slovenačke Olimpije Ljubljana, dva su nova igrača na spisku selektora nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog.

Popularni Robi objavio je spisak igrača na koje računa za novembarske utakmice u kvalifikacijama za EURO 2020 protiv Italije i Lihtenštajna. 

Prosinečki danas objavljuje spisak: Tri nova imena na Robijevom popisu

Agoniji Roberta Prosinečkog, selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, nikada kraja. Prosinečki će danas u 12 sati objaviti spisak igrača na koje će računati u posljednja dva susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Italije u Zenici (15. novembar) i u gostima kod Lihtenštajna tri dana kasnije.

Hajradinović i Menalo su novi igrači, i u odnosu na mečeve iz oktobra protiv Finske (4:1) i Grčke (1:2), Prosinečki je objavio još jedno novo ime - Edina Džeku. 

Na spisku selektora su i povrijeđeni Sead Kolašinac i Miralem Pjanić

Ovo su igrači na koje računa Prosinečki:

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Jasmin Burić (Hapoel Haifa)

Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Heffenheim), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge), Adnan Kovačević (Korona Kielce) i Zoran Kvržić (Rijeka)

Vezni red: Mato Jajalo (Udinese), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanič (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Nimes Olympique) i Haris Hajradinović (Kasimpaša)

Napad: Edin Džeko (Roma), Luka Menalo (Olimpija), Armin Hodžić (Mol Fehervar), Edin Višća (Bašakšehir), Izet Hajrović (Dinamo Zagreb) i Dino Hotić (Maribor).

Selekcija BiH će u kvalifikacijama za EURO 2020 u Zenici 15. novembra igrati protiv Italije u Zenici, a tri dana kasnije gostima kod Lihtenštajna. 

Na tabeli kvalifikacione Grupe J, Bosna i Hercegovina je svoje šanse za direktni plasman na Euro svela na minimum. da bismo to ostvarili potrebno je da dobijemo oba susreta, a da Finska izgubi obje utakmice, a Armenija, s kojom imamo loš međusobni skor, jedan meč odigra neriješeno.

Tabela:         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije