Prosinečki objasnio Ligu nacija i kako BiH ide direktno u finale

Radiosarajevo.ba
Prosinečki objasnio Ligu nacija i kako BiH ide direktno u finale
Foto: Dženan Kriještorac / Robert Prosinečki

Iza nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je turbulentna sedmica. Prvo smo ostali bez tri planirana boda protiv Armenije (2:4), gdje u Jerevanu nismo osvojili nijedan.

Nakon toga su Zmajevi, istina kratko, ostali i bez selektora, ali skoro i bez ikakvih šansi za plasman na Europsko prvenstvo.

Vanredna situacija u NSBiH: Poznato kada će se razmatrati ostavka Prosinečkog

BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku

Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili

Robert Prosinečki je nakon poraza u Armeniji podnio ostavku, ali se poslije razgovora s čelnicima NSBiH predomislio, te ostao na klupi Zmajeva.

Robert Prosinečki: Protiv Finske i Grčke pozvat ću nova imena

Robert Prosinečki sinoć je mirno spavao. Sva burna dešavanja koja su se dogodila od mečeva sa Lihtenšatjnom (5:0) i Armenijom (2:4) su iza njega. Vanredna situacija u NSBiH: Poznato kada će se razmatrati ostavka Prosinečkog BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili Popularni Žuti nastavlja dalje.

Sada je u emisiji na Al Jazeera govorio o svemu što se dešavalo u proteklom periodu, ali je posebno podvukao plasman na Euro preko Lige nacija. 

Pošto smo mi bili prvi u grupi, igrali bi sa Švedskom polufinale, a drugo bi igrali Danska i Ukrajina. Ako bi se Švedska na EP plasirala kroz kvalifikacije, mi bi igrali protiv drugog iz njene grupe. Ako je druga bila Rusija, a i oni se isto kvalificiraju, onda igraš protiv Turske. Ako se sve te ekipe kvalifikuju onda igramo samo finale”, samouvjereno tvrdi Prosinečki.

 Komentirao je i izjavu Zvjezdana Mismovića, koji je sva dešavanja u NSBiH.

“Poslije Armenije smo uvidjeli kako su šanse da kroz kvalifikacije izborimo EP minimalne i iz moralnih razloga na kraju sam odlučio da podnesem ostavku. Ipak, poslije nekih razgovora i sjednice Izvršnog odbora N/FSBiH, na kojoj se dosta toga analiziralo, uvidjeli smo da šanse i dalje postoje i odlučio sam ostanem do kraja”, kazao je Prosinečki.

Robert Prosinečki otkrio hoće li pozvati među Zmajeve Ognjena Vranješa

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, dao je opširan intervju za Al Jazeeru Balkans gdje se, između ostalog, dotakao i Ognjena Vranješa, Emira Dilavera, Asmira Begovića i Izeta Hajrovića. Vanredna situacija u NSBiH: Poznato kada će se razmatrati ostavka Prosinečkog BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili "Javnost ne zna pravu situaciju.

Misimović je, podsjetimo, očigledno razočaran tim dešavanjima sve nazvao jednim velikim cirkusom.

“Uvijek će biti komentara. Razgovarao sam s Misimovićem kasnije, a svako ima pravo na svoje mišljenje. Ne želim ulaziti u to", kazao je Robi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije