U ponedjeljak će u prodaju biti pušteno 10.000 ulaznica za utakmicu BiH-Belgija

AA
U ponedjeljak će u prodaju biti pušteno 10.000 ulaznica za utakmicu BiH-Belgija
Prodaja ulaznica za utakmicu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Belgije počinje u ponedjeljak, 25. septembra u 09:00 sati.

Reprezentacija BiH 7. oktobra na stadionu Grbavica u Sarajevu igra protiv Belgije u okviru kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Kako je saopćeno iz Fudbalskog saveza BiH, za ovaj meč su definisane posebne organizacione procedure i bezbjedonosne mjere s aktivnostima koje jasno i nedvosmisleno preciziraju plan prodaje i distribucije ulaznica.

"FS BiH je dosad primio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za ovu utakmicu i izvjesno je da će kapacitet stadiona Grbavica biti nedovoljan da primi sve zainteresovane navijače. Zbog ograničenog kapaciteta stadiona, kao i obaveznih sigurnosnih procedura koje nalažu FIFA i UEFA, biće štampano 10.300 ulaznica za prodaju, a cijene su sljedeće: 30 KM (tribina SJEVER), 30 KM (tribina ISTOK), 20 KM (tribina JUG)", navodi se u saopćenju Fudbalskog saveza BiH.

U skladu s ograničenim kapacitetom stadiona Grbavica, te bezbjedonosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, kao i zaključcima nadležnih organa FS BiH, prodaja 5.000 ulaznica će se vršiti putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije "Centrotours".

Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica. Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena.

Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima "Centrotoursa" i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza i sredstava informisanja.

Neposredna prodaja 4.750 ulaznica rezervisana je za potrebe FS BiH, u skladu s Pravilnikom o ulaznicama koji je usvojio Izvršni odbor FS BiH.

Shodno utvrđenim FIFA i UEFA pravilima o broju ulaznica za gostujuće navijače, Fudbalskom savezu Belgije pripada 675 ulaznica, od čega je 550 za tribinu SJEVER za prodaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije