Problemi po povratku u elitu: Parma s minus bodovima u novu sezonu

Radiosarajevo.ba
Problemi po povratku u elitu: Parma s minus bodovima u novu sezonu
Foto: EPA / Fudbaleri Parme
Ljubitelji talijanske Serije A i talijanskog fudbala s oduševljenjem su dočekali vijest da se Parma uspjela vratiti u prvi rang takmičenja.

Nije se slavlje ni stišalo, a Parma se našla u velikim problemima koji će se sasvim sigurno odraziti na rezultat ekipe u narednoj sezoni.

Naime, Parma je u posljednjem kolu prošle sezone igrala sa Speziom, a na gostovanju je upisala trijumf rezultatom 2:0, a domaćin nije uspio iskoristiti jedanaesterac. To joj je bilo dovoljno da izbori mjesto među najboljim klubovima Italije.

Ova utakmica postala je predmet istrage talijanskog Fudbalskog saveza, a utvrđeno je da je fudbaler Parme Emauele Calaio svojim bivšim saigračima slao poruke "da ne zapinju".

Parma je bila u opasnosti da bude izbačena u drugu ligu, ali je na kraju odlučeno da će ova ekipa prvenstvo početi s pet bodova minusa, dok je Calaio vjerovatno završio karijeru. Ovom 36-godišnjaku zabranjeno je da igra dvije godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije