Pripreme bh. klubova

Radiosarajevo.ba
Pripreme bh. klubova

Igra nogometaša Željezničara pod palicom Amara Osima dobija potpuno novu dimenziju. Pored ozbiljnijeg pristupa treninzima, vidljivi su i pomaci u kondiciji, ali i igri Plave lokomotive.

Iako je trener Plavih svjestan da su igrači bolje fizičke spreme nego na početku priprema, to nije dovoljno za tim kakav je Željezničar.

Plavi dres bi u idućoj sezoni trebali nositi Alen Mešanović, Elvis Mešić, Nedžad Serdarević i Asim Škaljić. Na pripremama sa Željom nalazi se i golman Pjanić, junior Hajduka Marko Ferić, te Daničić, Džaferović, Batinić i Brazilac Rafael.

Igrači sa Grbavice pripremaju se u Međugorju gdje su uslovi za rad, kako kaže trener Plavih, odlični.

Nogometaši Željezničara igrali su dva puta po sat vremena sa Goškom. Prva utakmica završena je u korist Osimovog tima sa 2:0, a strijelci su bili Rovčanin i Mehić. U drugom susretu bilo je 1:1. Strijelac za Želju bio je Bekrić.

Željezničar naredni susret igra u utorak protiv prvaka Bosne i Hercegovine ekipe Zrinjskog u Mostaru. Sljedeće sedmice plava ekspedicija seli se u Slavonski Brod gdje će učestvovati na truniru.

Slavija u Austriji

Nogometaši Slavije nalaze se u Austriji gdje se spremaju za susret drugog pretkola Lige Evroper protiv danskog AaB Alborga.

Izabranici Zorana Erbeza odigrali su i prvi pripremni susret. Iako je bilo najavljeno da Slavija igra protiv Rida, osvajač Kupa Bosne i Hercegovine snage je odmjerio sa brazilskom ekipom Coco Vilaz.

Slavija je slavila sa 2:1, a strijelci su bili Šćepanović i Radovanović.

Trener Zoran Erbez bio je zadovoljan prikazanom igrom, kao i uslovima rada u Austriji.

Borac na Zlatiboru

Nogometaši banjalučkog Borca pripreme imaju na Zlatiboru, gdje su u prvom pripremnom susretu savladali selekciju regiona Čajetine sa uvjerljivih 7:2.

Kajkut, Mazalica i Bilbija postigli su po dva pogotka u ovom susretu, dok je jedan gol postigao Jandrić.

Sljedeću provjeru Banjalučani će imati u srijedu protiv beogradske Crvene zvezde, dok će u subotu odmjeriti snage sa makedonskim Vardarom.

Pripreme, prema riječima sportskog direktora kluba, traju po planu, a osim ružnog vremena nema zamjerki na uslove. Trener je za sada zadovoljan igračkim kadrom, ali nije isključeno da nakon povratka u Banja Luku bude novih imena u klubu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije