Pripremna utakmica: Sarajevo golom Mustedanagića slomilo otpor Triglava

0
Radiosarajevo.ba
Pripremna utakmica: Sarajevo golom Mustedanagića slomilo otpor Triglava
Foto: Prtscr/Scsport.ba / Sarajevo pobijedilo Triglav

Fudbaleri Sarajeva minimalnim rezultatom 1:0 slavili su protiv slovenačkog drugoligaša Triglava u posljednjem pripremnom duelu u Umagu.

Izabranici Vinka Marinovića dominirali su gotovo tokom cijelog meča, ali su otpor Slovenaca slomili tek u finišu susreta.

U prvim minutama nešto otvorenije krenuo je Triglav, imao dva pokušaja u prvih 10 minuta, ali je onda Sarajevo preuzelo kontrolu igre. U dvije minute bordo tim je imao dvije velike prilike, ali su Krste Velkoski u 30. i Boris Cmiljanić minut kasnije, šutirali preko prečke.

Do kraja poluvremena bh. prvak je u još dva navrata zaprijetio Slovencima, ali bez promjene rezultata, pa se na odmor otišlo bez golova.

I po otvaranju drugog dijela bilo je šansi pred golom Triglava, ali ne i promjene rezultata. Veliku šansu u 67. minuti imao je Ivan Jukić, ali je golman Triglava bio uspješniji, piše SCSport.

S utakmice Sarajevo - Triglav - undefined

Foto: FK Sarajevo: S utakmice Sarajevo - Triglav

Sarajevo je otpor rivala slomilo u 72. minuti. Zinedin Mustedanagić je napravio gotovo sve sam i šutem sa distance je pogodio mrežu Triglava.

Prijetnji Sarajeva je bilo i do samog kraja meča, ali ne i promjene rezultata, tako da su izabranici Vinka Marinovića upisali trijumf u posljednjem meču na pripremama u Istri. Na kraju, ono što je veoma zanimljivo, Sarajevo je izvelo čak 15 kornera, dok slovenački rival nije izveo niti jedan, što dovoljno govori kako se igralo danas.

Sarajevo je počelo u sastavu: Džafić, Dupovac, Miličević, Oremuš, Pidro, Pejović, Đokanović, Sušić, Fanimo, Velkoski, Cmiljanić, dok su u nastavku priliku dobili: Kanurić, Hebibović, Mustedanagić, Jukić i Hodžić.

U slovenačkom timu nastupio je Bosanac Džan Grcić, bivša nada sarajevskog Željezičara, koji je sa 17 godina stigao do prvog tima Triglava.

Džan Grcić - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Džan Grcić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije