Priča vrijedna filmskog platna: Ko je Messijeva prelijepa supruga

4
Radiosarajevo.ba
Priča vrijedna filmskog platna: Ko je Messijeva prelijepa supruga
Foto: Instagram / Lionel Messi sa porodicom

Jedan od najuspješnijih nogometaša današnjice, Lionel Messi, koji se sinoć "okitio" i sa svjetskom medaljom, i njegova supruga Antonella Roccuzzo zaista imaju ljubavnu priču vrijednu filmskog platna.

Iako su mnogi to s godinama zaboravili, Messi iza sebe ima veoma težak životni put. Nevjerojatno je uopće reći da je gotovo morao odustati od svojih snova zbog poremećaja hormona rasta koji su mu dijagnosticirali kada je imao 11 godina. Zbog njega je bio manji i slabiji od svojih vršnjaka. Upravo je zato svake večeri morao ubrizgavati injekcije u svoje noge.

Katarski emir Lionelu Messiju stavio crni bišt, evo šta predstavlja!

Katarski emir Lionelu Messiju stavio crni bišt, evo šta predstavlja!

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Počeo sam kada sam imao 12 godina, a to je bilo nešto što je na meni ostavilo traga", rekao je jednom Messi.

Tada je negdje dobio ponudu da napusti Južnu Ameriku i preseli u Barcelonu gdje bi igrao za istoimenu klub, jedan od najboljih na svijetu, i trenirao na poznatoj akademiji La Masia.

Katalonski div tada je ponudio da mu plati sav liječnički tretman dok sljedeće godine ne završi s injekcijama, a danas je visok 169 centimetara. Nogometna karijera veoma mu je brzo krenula uzlaznom putanjom, ali ljubavni je život posebna priča.

Naime, svoju je suprugu Antonellu Roccuzzo upoznao dok je još bio dijete, s pet, šest godina, a već joj je s devet rekao da je u nju zaljubljen. Upoznali su se zahvaljujući Antonellinom rođaku koji je Messijev najbolji prijatelj. Ipak, s 13 je morao otići iz zemlje.

"Zamislite da se sa svojom porodicom s 13 godina preselite na novi kontinent i svačija budućnost ovisi o vama. Bilo je to komplicirano vrijeme. S jedne strane, bilo je spektakularno doći i igrati u Barceloni. S druge strane, bilo je teško ostaviti sve iza sebe: prijatelje, ostatak porodice, djetinjstvo. Stigli smo u zemlju u kojoj nisam imao ništa. Počeo sam praktički od nule", rekao je jednom prilikom Messi u intervjuu.

I on i Antonella su nastavili sa svojim životima. Lionel je izgradio nogometnu karijeru, a Antonela se posvetila obrazovanju. Upisala je stomatologiju i uplovila u emotivnu vezu s drugim muškarcem, ali sudbina je uplela prste te ih spojila zbog tragičnog događaja.

Antonelin najbolji prijatelj poginuo je 2005. godine. Zbog te tragedije pala je u depresiju, prestala je ići na fakultet, zbog čega je Messi došao natrag u Argentinu da bi joj bio podrška. U međuvremenu je ona ostavila dečka te mu dala šansu, a ostalo je historija.

"Ostavila me, ali me barem nije ostavila zbog bilo koga, nego Messija", ispričao je jednom njen bivši partner.

Par je dugo skrivao svoju vezu, da bi je 2009. godine svima priznali. Vjenčali su se 2017. godine, ali pet godina prije stigao je prvi sin Thiago, 2015. godine drugi sin Mateo, a godinu dana nakon vjenčanja i treći Ciro, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije