La Liga / Pao je rekord, Španci su već potrošili bezobrazno mnogo novca na transfere

16. 07. 2019. u 13:39:00 AA

Shares: 20

Fudbalski klubovi španske La Lige su na transfere uoči nove sezone potrošili više od milijardu eura.

Iako je do okončanja transfer perioda ostalo još skoro dva mjeseca, španski klubovi su već potrošili rekordne svote novca za dovođenje novih fudbalera.

Kako je i očekivano, u ulaganju za nova pojačanja prednjače Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid. Ta tri kluba su potrošili skoro 70 posto od ukupno potrošenog novca u La Ligi.

Real Madrid je rekorder po uloženom novcu za nove igrače jer je za dovođenje Edena Hazarda, Edera Militaoa, Ferlanda Mendyja, Luke Jovića i Rodriga Goesa izdvojio 303 miliona eura.

Barcelona je za 236,25 miliona eura u svoje redove dovela Antoina Griezmanna, Frenkiea de Jonga, Norberta Muraru, Emersona de Souzu i Ludovita Reisa.

Ponajviše promjena u odnosu na prethodnu sezonu pretrpio je tim Atletico Madrida. Popularne “jorgandžije“ su za dovođenje Joaoa Felixa iz Benfice platile 126 miliona eura, što je rekord u španskom fudbalu. Atletico je u svoje redove doveo i Felipa Monteira, Marcosa Llorentea, Renana Lodija i Ivana Saponjića i potrošio ukupno 206,5 miliona eura.

S druge strane, Atletico je od prodaje igrača inkasirao 313,6 miliona eura. Klub su napustili Antoine Griezmann, Lucas Hernandez, Rodri Hernandez, Gelson Martins, Luciano Vietto i Bernard Mensah.

NEMA KOMENTARA