Begić: Poboljšanje infrastrukture u PL BiH, više sponzora za domaća takmičenja

Radiosarajevo.ba
Begić: Poboljšanje infrastrukture u PL BiH, više sponzora za domaća takmičenja
Arhiv / Dino Begić i Ivica Osim: Gosti na "Simposaru 2018"
Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u sarajevskom hotelu Terme. Nakon što je izabran predsjednik FSBiH, članovi Izvršnog odbora, te članovi komisija, održana je i press konferencija.

Nakon što je sjednica Skupštine FSBiH završena, održana je press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio predsjednik FSBiH Dino Begić. 

"Ja jesam izjavio da nemam želje da budem opet predsjednik. Ta želja je u tom trenutku definirana kroz nedostatak vremena. Ja jesam razmišljao u jednom trenutku da se povučem. Izgradili smo dobre odnose sa FIFA-om i UEFA-om. Od te izjave pa do sada i nakon molbe predsjednika UEFA-e, generalnog sekretara i još nekoliko važnih ljudi iz UEFA-e, podrške sportskih radnika, vas novinara, odlučio sam da ostanem. Bilo je pokušaja pojedinaca da se uspori ovaj rad. Ja sam došao u jednosmjernu ulicu i nisam mogao i smio razočarati ove ljude koji su mi dali podršku.

Samo od sebe se nametnulo da sam morao prihvatiti kandidaturu. Želim da nastavimo s dobrim radom. Mogli smo i bolje raditi. Mi ćemo napraviti jedan strateški plan u narednih desetak dana. Prva stvar je da zadržimo nivo s reprezentativnim selekcijama, pogotovo sa A selekcijom. Svi smo se složili da je u prethodnom periodu postignut jedan zavidan nivo. Želimo pomoći i klubovima u infrastrukturnom smislu. Želimo animirati i jedan dio sponzora koji će podržati našu ligu i takmičenje.

Bilo je opstrukcija, pričali smo i pisali. Nadam se da će ih biti manje u narednom periodu. Ova garnitura saveza i članovi Odbora za posredovanje sigurno će dati veliku podršku i mnogo su vredniji od nekih 'sportskih radnika', aktivista da tako kažem. U Savezu nema velikih i malih problema. Svemu pristupamo ozbiljno i svi su teški. Prvo želimo završiti renoviranje zgrade koju smo kupili, kako bi mogli mnogo bolje raditi. Neophodna je i reforma administracije. Želimo osvježiti savez s mladim, obrazovanim i sposobnim ljudima. Želimo napraviti iskorak u radu saveza", rekao je Begić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije