Edis Mulalić: U našem fudbalu nije sve sport i toga su svi svjesni

Radiosarajevo.ba
Edis Mulalić: U našem fudbalu nije sve sport i toga su svi svjesni
Radiosarajevo.ba / Edis Mulalić
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica odmjeriti snage s prijedorskim Rudarom u 29. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je u Zvorničkoj 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Edis Mulalić i fudbaler Srđan Stanić

"Žao nam je zbog nekih stvari koje su se desile u Zenici. Okrećemo se utakmici s Rudarom. Imamo nekoliko suspendiranih igrača, ali sve dok imamo šanse da ostvarimo cilj, mi ćemo se boriti. Imamo u posljednjih 13 utakmica - 10 pobjeda, dva remija i jedan poraz. Dužnici su nam iz prvog dijela sezone i sutra idemo samo na pobjedu. Dok god postoji šansa, mi ćemo se boriti. Ovi momci će nadam se mirne savjesti nadam se pobijediti u ove dvije utakmice", kaže Mulalić i dodaje:

"Ne može niko spokojan biti nakon dešavanja u Zenici. Neke stvari unutar kluba mi ne opravdavamo. Momci su svjesni situacije u kojoj se nalaze i samo nas interesuje pobjeda protiv Rudara. U našem fudbalu nije sve sport i toga su svi svjesni. Ja sam jedini trener koji je uvijek pohvalio suđenje. Da sam vodio utakmicu u Zenici, ne kažem da bi bilo drukčije, ali ko zna. Neću da komentarišem neke stvari. U Bosni nije sve sport", kaže Mulalić i dodaje:

"Ljudi u Savezu delegiraju i mi na to ne možemo utjecati. Neka rade šta god hoće, sviraju kako hoće, mi ćemo ostati sportisti do kraja", kaže Mulalić.

"Mi smo posljednji poraz prije Čelika doživjeli u Prijedoru. To nije ekipa koju treba potcijeniti. Dok god postoji šansa da se plasiramo u Evropu, mi ćemo se boriti. Nadam se da ćemo uspjeti uraditi ono što smo zacrtali prije početka sezone. Imali smo dobro protiv Zrinjskog i zrele šanse da uknjižimo tri boda. U Zenici je bilo mnogo teže, ali imali smo i tu svoje šanse. Nakon svih pobjeda i dobre igre upisali smo dva susreta bez pobjede i sada želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek", kaže Stanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije