Preokret Zrinjskog sa igračem manje

Radiosarajevo.ba
Preokret Zrinjskog sa igračem manje

Gradski derbi u Mostaru pripao između Zrinjskog i Veleža pripao je domaćim igračima 2:1. Nije tako dobro počelo za Plemiće. Velež je u vodstvo došao nakon pola sata igre kada Ćorić izlazi sam ispred golmana Zrinjskog i šalje loptu u mrežu. Ultrasi su na izjednačenje čekali sve do 51. minute kada Stojanović pogađa za 1:1. Treba napomenuti da je Zrinjski posljednjih dvadesetak minuta igrao sa igračem manje jer je isključen Serdarušić.

Ipak i sa igračem manje Plemići uspjevaju postići pogodak u finišu susreta. Strijelac pogotka koji je Velež ponovo vratio na dno premijerligaške tabele je Vuković. Velež se nije uspio osvetiti Zrinjskom za poraz u Vrapčićima i tako po prvi put slaviti na svom bivšem stadionu.

Sramotan poraz igrača Željezničara od, do ovog kola, posljednjeplasirane ekipe prvenstva. Posušje je protiv jednog od najtrofejnijih klubova u zemlji slavilo sa visokih 3:0. Istina, tim Željezničara nije bio u ponom sastavu, ali se steće utisak da nema pretjerane razlike u kvaliteti igrača u plavim dresovima. Najviše govori činjenica da skoro dvije godine Željo nije slavio u gostima.

Pokrajčić u 38. minuti dovodi Posušake u vodstvo. Isti igrač u 50. minuti strijelac je i drugog pogotka za domaće, a konačnih 3:0 postavlja Galić u 67. minuti za važna tri boda i bijeg sa dna tabele.ž

Sarajevo je drugu utakmicu na svom terenu slavilo sa 2:1. Ovaj put poražena je ekipa Zvijezde iz Gradačca. Bordo tim je došao u vodstvo već u 8. minuti, a strijelac je Alen Škoro, koji se pokazao kao veliko pojačanje za Sarajevo. Gosti u 55. minuti preko
savića uspjevaju poravnati. Tim sa Koševa dolazi do važna tri boda u borbi za treće mjesto tek u 90. minuti kada Pandža trese mrežu gostiju.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti utakmicu bez golova Čelika i Modriče, te remi Slavije i Laktaša 1:1. Leotar je sa 3:0 ispartio oslabljenog Travnika, a Borac je sa 2:0 savladao Široki Brijeg.

Posušje - Željezničar 3:0
Sarajevo - Zvijezda 2:1
Zrinjski - Velež 2:1
Slavija - Laktaši 1:1
Čelik - Modriča Maxima 1:0
Orašje - Sloboda 0:0
Leotar - Travnik 3:0
Borac - Široki Brijeg 2:0

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije