Preokret na Grbavici? Turski prvoligaš zainteresiran za Semira Štilića

Radiosarajevo.ba
Preokret na Grbavici? Turski prvoligaš zainteresiran za Semira Štilića
Arhiv / Turski prvoligaš zainteresiran za Semira Štilića

Turske dnevne novine Yeni Akit u današnjem izdanju donijele su zanimljiv tekst o Semiru Štiliću, nogometašu Željezničara, za kojeg je zainteresirana Antalyaspor.

Vijest je svakako iznenađenje, ako se zna da su čelnici tima s Grbavice već jednom naglasili da Štilić nije na prodaju, o čemu je i naš portal pisao.

Ranije se spominjalo da bi Željezničar za Štilića dobio 500.000 maraka. Plavi su uloženi veliki napori da se Štilić dovede na Grbavicu i bude veliko pojačanje u borbi za titulu, što je nedavno potvrdio i na Koševu u meč usa Sarajevom (3:1) kada je postigao dva gola. 

Velika je kolonija igrača iz Bosne i Hercegovine koji su već igrali u Antalyasporu. To su Vedin Musić, Haris Alihodžić, Kenan Horić i Josip Kvesić, kojeg je turski klub kupio upravo iz Željezničara 2015. godine.

Zanimljivo, trener ovog kluba je Bugojanac i bivši reprezentativac Hrvatske Stjepan Tomas.

Štilić ima iskustvo igranja u Turskoj, a u periodu od augusta 2013. do januara 2014. godine nastupao je za Gaziantepspor. Još je igrao za Lech Poznan, Karpaty, Wislu Krakow i APOEL. Za reprezentaciju BiH upisao je osam nastupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije