Preokret: Juventus - Napoli moraju igrati večeras

0
Radiosarajevo.ba
Preokret: Juventus - Napoli moraju igrati večeras
Foto: Juventus / Hoće li se igrati večeras u Torinu?

Serija A odbila je zahtjev Napolija da se susret sa Juventom odgodi zbog nepovoljne situacije s koronavirusom u timu koji predvodi Gennaro Gatusso.

I pored najave ministra zdravlja Italije da se meč neće odigrati, Serija A je saopćila da će se meč odigrati po planu, večeras od 20.45 sati.

"Povodom zahtjeva Napolija da se meč odgodi, Lega Calcio tvrdi da trenutna pravila garantuju sigurnost svih učesnika meča, jednak tretman klubova i poštovanja sportskog fer-playa. Uzevši u obzir slučaj Torina protiv Atalante, Milanovog gostovanja Crotoneu, Genove protiv Napolija i Atalante protiv Cagliarija, zahtjev Napolija se odbija", stoji u saopćenju Serije A.

Nakon što je Napoli još u petak objavio kako je na virus COVID-19 pozitivan njegov veznjak Piotr Zielinski, u subotu je potvrđeno kako je pozitivan i makedonski veznjak Eljif Elmas, pa je polazak momčadi na put u Torino odgođen za nekoliko sati na preporuku lokalnih zdravstvenih službi.

Juventus je danas standardno održao trening danas ujutru prije zajedničkog ručka, a očekuje se odlazak na stadion u 19.30 po lokalnom vremenu.

Ukoliko se Napoli ne pojavi u Torinu, sudija će nakon 45 minuta odsvirati kraj utakmice i službenu pobjedu dodijeliti domaćoj ekipi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije