Preminuo Zlatan Arnautović, član Dinamove generacije '82.

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo Zlatan Arnautović, član Dinamove generacije '82.
Foto: Arhiv / Zlatan Arnautović

Bivši fudbaler Dinamo Zagreba Zlatan Arnautović preminuo je u ponedjeljak u 68. godini, piše 24sata.

Njegovo tijelo pronašli su u porodičnom stanu u Zagrebu.

Član slavne maksimirske generacije 1982. rođen je 13. decembra 1954. u Bihaću, a u Dinamo je došao 1981. iz banjalučkog Borca i osvojio prvenstvo bivše države godinu poslije uz Kup 1983.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

"Uvijek mi je želja bila doći igrati za Dinamo, ali sam za "plave" potpisao tek s 27 godina jer me Borac nije ranije pustio. Tri sam godine proveo u Dinamu, a onda prešao u Bešiktaš za milion tadašnjih maraka. Klub je na meni dosta zaradio jer sam iz Dinama otišao kao jedan od najboljih odbrambenih igrača u bivšoj državi. Ubrzo sam se i vratio u Zagreb, a treneri su mi bili pokojni Zebec i Ivić. Godine 1985. prestaje moja profesionalna karijera", govorio je Arnautović u intervjuu za portal Dinamo Orahovica.

Preminuo poznati srbijanski košarkaš, igrao je s čuvenim Draženom Dalipagićem

Preminuo poznati srbijanski košarkaš, igrao je s čuvenim Draženom Dalipagićem

Omiljeni saigrač Ćirine šampionske generacije bavio se trenerskim poslom, radio u Jedinstvu, Lokomotivi, Gorici, Oštrecu, Zlataru, paralelno nastupao i za veteransku ekipu "modrih". Najviše se, kako je govorio, družio s Ismetom Hadžićem i Markom Mlinarićem. Kao odbrambeni igrač zabio je 18 golova. Koliko se sjeća, sve - glavom!

Govorio je i o nacionalnoj pripadnosti i okršajima sa susjedima.

"Ja sam Hrvat od 1991. godine, ali sam tako razmišljao i puno prije. Najteže je bilo igrati protiv srpskih klubova jer su to bile utakmice od posebnog značaja. Znamo svi što je onda značilo pobijediti Zvezdu ili Partizan. Dinamo je bio i ostao hrvatski ponos", rekao je Arnautović, kojem je najnezgodniji igrač protiv kojega je igrao bio Ivan Lukačević.

U rodnom je Bihaću skupljao dresove, pa tako i Dinamove, a neostvarena želja bila mu je postati trener Dinama. Sad je preselio u vječnost s bivšim saigračima Cicom Kranjčarom, Zvjezdanom Cvetkovićem, Ismetom Hadžićem, Draganom Bošnjakom. Vrijeme čini svoje, na nebu se stvara jaka ekipa modrih velikana...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije