Preminuo Tomas Carlovich: Oglasio se i Maradona dirljivom porukom

Radiosarajevo.ba
Preminuo Tomas Carlovich: Oglasio se i Maradona dirljivom porukom
Foto: Instagram / El Trinche i Maradona

Tomas Felipe Carlovich, fudbaler hrvatskog porijekla i čovjek kojeg je Diego Maradona svojevremeno proglasio najboljim na svijetu, umro je danas u 74. godini.

El Trinche je bio u bolnici u induciranoj komi nakon što ga je jedan mladić napao na ulici i udario u glavu, a danas je podlegao ozljedama i preminuo.

Koliko je značio Maradoni pokazuje i to što se slavni Argentinac odmah oglasio na svom Instagram profilu i oprostio se od njega dirljivom objavom.

"Tvoja skromnost bila nam je svima pouka, dragi Trinche. Ne mogu vjerovati da te nema, nedavno smo se vidjeli, a sada si otišao. Moja sućut obitelji, nadam se da će pravda biti zadovoljena. Počivaj u miru, učitelju moj", napisao je Maradona.

Podsjetimo, 1993., kad je potpisao za Newell's Old Boys, jedan novinar Maradoni je na službenom predstavljanju rekao kako su presretni jer su dobili najboljeg igrača svih vremena. Diego je samo kratko odgovorio:

''Najbolji ikad već je igrao u Rosariju, a zove se Tomas Carlovich.''

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije