Preminuo bivši predsjednik Želje, Jasmila Žbanić se oprostila od njega

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo bivši predsjednik Želje, Jasmila Žbanić se oprostila od njega
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Stadion Grbavica

Bivši predsjednik Željezničara Esad Ibrahimović preminuo je u 89. godini života.

Bio je predsjednik višestrukog šampiona Bosne i Hercegovine u vrijeme kad je Željezničar igrao polufinale Kupa UEFA protiv mađarskog Videotona.

Od njega se oprostila i bh. rediteljica Jasmila Žbanić.

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

"Čika Eso mi nije bio tata, a bio mi je otac. Čovjek čuven po svojim velikim djelima, mudrosti i humoru. Grad Sarajevo i BIH izgrađivao je prije rata kroz angažman u organiziranju Olimpijade, radom u Skupštini grada, kao direktor "Zavoda za izgradnju grada", "Sarajevostana", G.P "Put", te kao član uprave, a kasnije i predsjednik F.K "Željezničar", onog kluba koji je igrao polufinale Kupa UEFA.

Najvažnije od svega Eso je bio pravi drug, predivan muž, otac Amili i Damiru, deda Harisu i Zoe. Prije par godina Zoe je napisala priču o svom dedi. Ne mogu zamisliti bolji epitaf od ovog s kraja njene priče: "Hvala ti za ples"! Čika Eso, život s vama bio je prava umjetnost, radost i ljubav. Hvala vam na svemu!", napisala je Jasmila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije