Preminuo nekadašnji fudbaler i trener Slobode i Partizana

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo nekadašnji fudbaler i trener Slobode i Partizana
Foto: Twitter / Josip Duvančić

Preminuo je Josip Mića Duvančić, nekadašnji fudbaler i potom trener tuzlanske Slobode.

Igračka i trenerska karijera Miće Duvančića bila je duga i uspješna. Igrao je za Partizan, Vojvodinu, Slobodu iz Tuzle, turski Izmir.

Po završetku igračke karijere počeo je da radi kao nastavnik istorije i geografije i u isto vrijeme je bio pomoćni trener u tuzlanskoj Slobodi.

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Rođen je 1935. godine u mjestu Razvođe u Dalmaciji. Igrao je na poziciji napadača, a prije Partizana nastupao je za Špartu iz Belog Manastira.

Član Partizana bio je od 1952. do 1958. i za to vrijeme osvojio je s Partizanom dva Kupa Jugoslavije. Karijeru je nastavio u Vojvodini, a zatim u Slobodi iz Tuzle i turskom Izmirsporu.

Zanimljivo je da je Duvančić po završetku karijere fudbalera, a prije početka trenerske karijere, radio kao nastavnik historije i geografije u tuzlanskoj Osnovnoj školi „Mejdan“.

"U ponedjeljak, 17. aprila 2023. godine, u 87. godini života, napustio nas je bivši igrač i trener Partizana - Josip Mića Duvančić. Član Partizana bio je od 1951. do 1958. godine i za to vrijeme osvojio je dva Kupa. Kao trener, sa crno-bijelima je bio na klupi u sezoni 1979/1980. FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima", navodi se u objavi Partizana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije