Premijer liga: Plavi sa Grbavice igraju za Mirzu Raščića

Radiosarajevo.ba
Premijer liga: Plavi sa Grbavice igraju za Mirzu Raščića

Danas i sutra na rasporedu je 25. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Zasigurno, najzanimljivija utakmica igra se u Tuzli gdje se sastaju domaća Sloboda i Široki Brijeg. Nakon pobjede nad Željezničarem, Tuzlaci u ovaj duel ulaze u odličnom raspoloženju a s nova tri boda ostali bi u utrci za titulu kao jedan od favorita za osvajanje.

Lider na tabeli Zrinjski putuje u Bijeljinu gdje će biti izraziti favorit, jer se domaći Radnik nalazi u lošoj formi, dok ekipa Sarajeva putuje u Vitez, gdje će pokušati ostvariti prošlogodišnji uspjeh kada su sa 3:0 pobijedili domaćina.

Željezničar će pred svojim navijačima ugostiti Travnik, protiv kojeg bi sve osim pobjede predstavljalo neuspjeh. Fudbaleri Željezničara su silno motivisani i žele popraviti sliku koja je stvorena nakon poraza od Slobode od prije četiri dana.

U ostalim susretima 25. kola Premijer lige BiH sastaju se:

Subota: Radnik - Zrinjski (16:00), Mladost - Olimpic (16:30), Velež - Drina (16:30), Željezničar - Travnik (18:00), Borac - Čelik (19:00) 

Nedjelja: Sloboda - Široki Brijeg (15:30), Vitez - Sarajevo (16:30), Slavija - Rudar (16:30)

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije