Premijer liga BiH: Može li Željezničar do novih bodova protiv Zvijezde 09?

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Može li Željezničar do novih bodova protiv Zvijezde 09?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Manijaci, navijači FK Željezničar

U okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu danas, 21. oktobra, na rasporedu su tri utakmice, a u centru pažnje će biti Stadion Grbavica.

Ipak, prije utakmice na Stadionu Grbavica između ekipa Željezničara i Zvijezde 09, igraju se dvije utakmice. Posušje će dočekati GOŠK, dok će Sloga ugostiti Široki Brijeg.

Utakmicom u Doboju od 13.30 sati otvara se posljednje kolo prvog od tri dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine kada Sloga dočekuje Široki Brijeg.

Oglasila se policija u vezi filmske pljačke u Banjoj Luci: 'Saznanja pokazuju da su oni još u BiH'

Oglasila se policija u vezi filmske pljačke u Banjoj Luci: 'Saznanja pokazuju da su oni još u BiH'

Domaća ekipa se trenutno nalazi na osmoj poziciji na tabeli sa 12 osvojenih bodova, dok se gosti nalaze na četvrtoj poziciji sa 19 osvojenih bodova.

Širokobriježani bi pobjedom zadržali priključak za vrhom tabele, ali i iz redova domaćih najavljuju otvorenu igru jer su pokazali da mogu iznenaditi i najveće favorite.

Utakmicu u Doboju će suditi Dragan Petrović, a pomoćnici će mu biti Boris Dujmović i Nebojša Žugić. Ova utakmica neće biti u direktnom TV prijenosu.

Od 18.30 sati na stadionu Mokri Dolac domaća ekipa Posušja će ugostiti ekipu GOŠK-a iz Gabele.

Obje ekipe su pod imperativom pobjede, s obzirom da u posljednje dvije utakmice ni jedna od njih nije ubilježila pobjedu. Posušje je remiziralo sa Tuzla Cityem i izgubilo od Veleža, dok je GOŠK poražen od Sloge i Borca.

Zanimljivo je da ni ova utakmica neće biti u direktnom TV prijenosu. Miloš Gigović će biti glavni sudija na ovoj utakmici, dok će njegovi pomoćnici biti Senad Ibrišimbegović i Stefan Tešanović.

Subotnji program Premijer lige Bosne i Hercegovine se zatvara na Stadionu Grbavica u 20.45 sati, kada će ekipa Željezničara ugostiti ekipu Zvijezde 09.

Plavi su pod imperativom pobjede i to je svima jasno. Užasni rezultati u posljednjih mjesec i više dana su kulminirali porazom od Sarajeva rezultatom 3:0 na stadionu Koševo, u najvećem derbiju bosanskohercegovačkog fudbala.

Ipak, navijači Željezničara ne gube nadu i "mobilizirali" su se kako bi na večerašnju utakmicu privukli što veći broj navijača i kako bi bili što veća podrška svojoj ekipi koja se nalazi u ulozi favorita.

Ekipa Željezničara je trenutno na sedmoj poziciji sa 12 osvojenih bodova.

Sa druge strane, ekipa Zvijezde 09 se nalazi u krajnje nepovoljnom položaju. Na posljednjoj poziciji, sa samo četiri osvojena boda i osam poraza povratnika u Premijer ligu Bosne i Hercegovine očekuje grčevita borba za opstanak u istoj.

Pravdu na ovom susretu dijelit će Elvedin Topuzović, dok će mu asistirati Arnel Novalić i Marko Perić.

Direktan prijenos možete pratiti na Arena Sport 1 Premium, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije