Premijer liga BiH: Derbi u Banjoj Luci, Željezničar dočekuje Tuzla City

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Derbi u Banjoj Luci, Željezničar dočekuje Tuzla City
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Mogu li se Plavi ponovo radovati?

U okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas su na rasporedu četiri utakmice.

Posušje dočekuje Slobodu, a ova utakmica može biti krucijalna u borbi za opstanak. Obje ekipe su na 24 boda, i pobjeda bi značila bijeg od barem jednog konkurenta u donjem domu naše lige.

Već od 16 sati na teren stadiona Rođeni izlaze fudbaleri Veleža i Leotara. Obje ekipe su u prethodnih nekoliko dana porazile Željezničar. Veležu bodovi trebaju da se približe vrhu tabele, dok Leotar traži dodatnu sigurnost od ispadanja.

Vlada FBiH: Jednokratna pomoć od 1.000 KM za novorođenu djecu

Vlada FBiH: Jednokratna pomoć od 1.000 KM za novorođenu djecu

Od 18.30 sati igra se meč između Borca iz Banja Luke i Zrinjskog. Duel prvog i drugog na tabeli će sigurno privući pažnju. Ipak, Zrinjski je favorit, s obzirom na to koliko su dominantni u našoj ligi ove sezone.

Subotnji program završava se u 20 sati, a na stadionu Grbavica igraju Željezničar i Tuzla City. Dvije gubitničke ekipe iz utakmica polufinala Kupa BiH traže bodove, a favorit je Željezničar.

Plavima su posebno potrebni bodovi, imajući u vidu situaciju na tabeli i odlazak trenera Edisa Mulalića, sada već bivšeg trenera sarajevskog kluba.

Posljednja utakmica igra se u ponedeljak, 10. aprila. Široki Brijeg dočekuje Igman Konjic, a ovdje je favorit i više nego očigledan. Tim iz Hercegovine je u žestokoj borbi za prva tri mjesta, a Igman se grčevito bori za opstanak. Utakmica se igra od 18 sati.

Podsjetimo, jučer su bodove podijelili Sarajevo i Sloga iz Doboja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije