Premiership: 34. kolo donijelo fenomenalne golove Welbecka i Zahe

Radiosarajevo.ba
Premiership: 34. kolo donijelo fenomenalne golove Welbecka i Zahe
Foto: EPA / Danny Welbeck

U okviru 34. kola engleskog Premiershipa danas su na programu tri susreta od kojih su već dva odigrana. Svoje međusobnu utakmicu već su odigrali Chelsea i Crystal Palace te Watford i Norwich, dok Arsenal trenutno igra s Leicesterom. Trenutni rezultat na Emiratesu je 1:0 za domaću ekipu.

Nekadašnja vedeta Manchester Uniteda i sadašnji napadač Watfora Danny Welbeck prekinuo je apstitenciju od golova koja traje još od augusta 2018. godine. Naime, on je efektnim makazicama donio pobjedu Watfordu protiv Norwicha. Konačni rezultat bio je 2:1, a Welbeck je pogodak postigao u 55. minuti nakon sjajno izvedene kontre svoje ekipe.

U drugom susretu ovog kola koji se igrao u glavnom gradu Engleske – Londonu, Chelsea je bio bolji od Crystal Palacea rezultatom 3:2 čime su na životu ostavili šanse za pozicioniranje na mjesta koja vode u Ligu prvaka naredne sezone.

Golove za Chelsea postigli su Giroud, Pulišić i Abraham, dok su za Palace pogađali Zaha i Benteke. Posebno se ističe pogodak Wilfrieda Zahe koji je bombom s 30-ak metara pocijepao rašlje gola koji čuva Kepa Arrizabalaga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije