Respekt / Prekrasan kraj priče koja je oduševila: Golmani kupili bivšem treneru automobil

12. 11. 2019. u 12:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Nogometni život ponekad ponudi priče zbog kojih na kraju možete kazati “je, vrijedilo je”. Ne mislimo tu na uspjehe, titule, medalje, rezultate...

Ovo je priča o ljudskoj strani nogometa, ili možda još bolje, o poštovanju i respektu dobrih ljudi. O onoj poznatoj uzrečici, dobro se dobrim vraća. Ako si živio i radio s dobrim ljudima, piše Jutarnji.

Na balkanskim prostorima teško da se može pronaći trener s tolikim stažem i iskustvom kakav je Željko Deda Nježić (74). 

Tako ga zovu u nogometnim krugovima, mnogi su već zaboravili njegovo ime, za nadimak Deda pak znaju svi.

Već skoro četrdeset godina prenosi svoje znanje raznim generacijama hrvatskih golmanima. Branio je u Lokomotivi u dva mandata, bio je u Casinu Bregenzu, Zagrebu... kroz njegove ruke prošla su mnoga poznata imena poput Stojkića, Tomića, Tome Piplice (branio za reprezentaciju BiH), Žitnjaka, Mihačića, Gospića, Solomuna, Vasilja, Livakovića, Čondrića...

Ova posljednja dvojica, Dinamov reprezentativni golman Dominik Livaković i čuvar mreže Istre 1961 Josip Čondrić, odlučili su se zahvaliti Dedi za sve one dane koje je kao njihov trener proveo u Ulici pjesnika, zahvaliti mu za sve znanje koje im je nesebično dao učeći ih svim golmanskim tajnama.

"Sve se dogodilo spontano. Prije mjesec dana čuli smo se s Dedom, našli smo se, pa kad smo vidjeli u kakvom je autu došao, Livi i ja smo mu odlučili kupiti novi kako bi se sigurnije vozio. Kupili smo mu Opel Corsu. Imao je neki stari Ford, iz tko zna koje godine, neki hrđavi, Bože sačuvaj. Stariji od Livija i mene kad se zbroje naše godine, ha-ha-ha... Uz sve to, Deda je rekao da mu se automobil pokvario, trebala je sekunda za odluku da mu kupimo novi", kazao je Josip Čondrić.

NEMA KOMENTARA