Prekinuta utakmica u Brazilu, igrači Argentine otišli u svlačionicu

0
Radiosarajevo.ba
Prekinuta utakmica u Brazilu, igrači Argentine otišli u svlačionicu
Printscreen / Prekinuta utakmica u Brazilu, igrači Argentine otišli u svlačionicu

Četiri reprezentativca Argentine koji su prema zakonima Brazila morali biti u karantinu, jer su došli iz Engleske, pojavili su se na terenu, pa je meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kataru, između Brazila i Argentine, je prekinut.

Susret je prekinut u petoj minuti nakon što je član Kriznog štaba Brazila za COVID-19 ušao u teren, te tražio od sudije da prekine susret, jer četiri člana Argentine nisu imali pravo nastupa, a pojavili su se na terenu.

Brazilske vlasti saopćili su argentinskom taboru da Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia ne mogu igrati večeras jer su prekršili COVID protokol.

U Sarajevu preminuo Milutin Stojčević, doajen bh. fotografije i dugogodišnji fotoreporter

U Sarajevu preminuo Milutin Stojčević, doajen bh. fotografije i dugogodišnji fotoreporter

U Brazilu je na snazi pravilo o obaveznoj izolaciji za sve one koji su boravili u Engleskoj u prethodne dvije sedmice.

Igrači Argentine to nisu prijavili, a trojica od njih četverice bili su u startnoj postavi (Martinez, Lo Celso i Romero).

U jednom trenutku nastao je pravi haos na terenu. Naguravanje igrača i članova stručnih štabova, što je na kraju rezultiralo odlaskom delegacije Argentine u svlačionicu.

Susret još nije nastavljen, a društvenim mrežama su se pojavili prvi snimci.

Tottenham i Aston Villa su dozviolili svojih igračima da odu u Brazil, ali su morali biti u karantinu.

Argentinci su navodno lagali pri ulasku u Brazil, zbog čega je prekinut duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nakon intervencije federalnih službi Argentinci su napustili igralište.

Pogledajte ovaj nezapamćeni haos na terenu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije